0

Amsterdam – Als je afgaat op de voorgaande edities, blijkt het dat Nederland over een grote groep talenten beschikt op het gebied van mode en design. De Dutch Fahsion Awards zijn dan ook het hoogtepunt voor menig ontwerper, die zichzelf op de kaart wilt zetten en zich op de internationale modemarkt wilt begeven.

Door de organisatie van de Dutch Fashion Awards geeft de Dutch Fashion Foundation, nu nog, onbekende ontwerpsters de kans om zich nationaal en internationaal te vestigen. “Terugkijkend op alle voorgaande edities blijkt dat Nederland over een grote groep toptalent beschikt, waarbij de genomineerden alleen het topje van de ijsberg zijn. Samen met de Academy of Dutch Fashion Design maken we met trots de selectie van de 2011 editie bekend”, aldus Angelique Westerhof, initiatiefneemster van de Dutch Fashion Awards en directrice van Dutch Fashion Foundation.

De genomineerde ontwerpers zijn voor de Dutch Fashion Awards 2011 zijn: Erik Frenken, Hyun Yeu, Marha Hüskes, Conny Groenewegen en Joline Jolink.

De genomineerde ontwerpers zullen op vrijdagavond 4 November 2011 15 speciaal geselecteerde designs  presenteren tijdens de lustrumeditie van de Dutch Fashion Awards in de Grote Kerk in Den Haag.

Erik Frenken - Creatief directeur van Avelon en werkte voorheen bij Blue Blood

Hyun Yeu - Ruilde zijn alledaagse kantoorbaan in Sydney in voor een studie modevormgeving aan de Rietveld Academie in Amsterdam. Winnaar Frans Molenaar prijs 2009

Marcha Hüskes - sloot in 1999 haar postacademische Master-opleiding ArtEZ Fashion Institute Arnhem af en won datzelfde jaar nog de prestigieuze Frans Molenaar prijs.

Conny Groenewegen - Studeerde niet alleen Mode maar ook 3D design en mixed media. Werd in 2010 ook al genomimeerd voor de Dutch Fashion Awards

Joline Jonk - Lanceerde twee jaar na te zijn afgestudeerd van ArtEZ, de Master-opleiding, Fashion Institute Arnhem haar eigen webshop

Kijk jij uit naar de Dutch Fashion Awards?

www.dutchfashionawards.com

(Charisse Stoffels)

Reageer op dit artikel
Annicvw.com  (ILFN)

Door Annicvw.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annicvw.com

Read next…

Reacties