0

Amsterdam – Cartoons en mode bleken al heel goed samen te gaan, maar make-up geïnspireerd op cartooneske personages blijkt het ook goed te doen.

Volwassen beautybloggers zijn massaal fan van make-up met stripfiguren. M·A·C is daarbij dé koploper. Het make-up merk begon in 2009 met Hello Kitty en lanceerde in 2010 de Venomous Villains collection met boosaardige Disney karakters zoals Cruella de Vil. Vorig jaar februari hadden ze ook nog eens de Wonder Woman collectie, met oversized poederdozen en lipgloss. Afgelopen november kwam daar de online collectie van Miss Piggy bij.

Vice president en creatieve director van M·A·C, James Gager, zegt dat beautycollecties gebaseerd op cartoons vaak erg goed verkopen. “Het is een manier om bij onze klanten belangstelling te creëren en onze visagisten geinteresseerd te houden door ze te verrassen”, zegt Gager.

Voor Jerrod Blandino, eigenaar van Too Faced, draait het meer om nostalgie dan vernieuwing. Met zijn make-up merk lanceerde hij een limited edition Smurfin collectie. “Ik vroeg me af wat er met smurfin was gebeurd. Ik stelde me voor waar ze vandaag de dag zou zijn en hoe haar stijl zich zou ontwikkelen op een moderne manier”, aldus Blandino. De collectie van TooFaced was te koop bij Sephora.

Steve Stoute van een reclamebureau uit New York, legt uit waarom deze collecties zo populair zijn. “Ik denk dat als je een manier vindt waarmee je de essentie en glamour van de beautywereld samenbrengt, maar tegelijkertijd een vrouw nog steeds een klein meisje laat voelen, aantrekkelijk is. Het creëert een gezonde raaklijn tussen het kleine meisje en de volwassen moderne vrouw. ”

Ben jij fan van make-up die geïnspireerd is op cartoonpersonages?

Miss Piggy voor M·A·C

Superwoman voor M·A·C

M·A·C Venomous Villains collection

www.maccosmetics.nl

www.toofaced.com

(Tekst: Esmé Schouten)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties