0

Amsterdam – Gabrielle Bonheur ‘Coco’ Chanel is een pionier geweest in de mode. Jaren later is Coco Chanel nog steeds niet weg te denken uit modeland. En ook haar beroemde Little Black Dress niet. De LBD is namelijk bekroond tot dé uitvinding van de eeuw.

Uit onderzoek blijkt dat 64 procent van de vrouwen de LBD ziet als de uitvinding van de eeuw. De jurk verslaat daarmee het Coca-Cola flesje en de Jaguar, die respectievelijk op nummer twee en drie belandden.

Coco ontwierp de jurk in 1926. Waar jurken destijds vaak meterslang waren en voorzien van allerlei details, bedacht de controversiële ontwerper een simpel, zwart jurkje. Een perfecte timing, want na er veranderde veel in het gedachtegoed van de mensen na de Eerste Wereldoorlog, en ook hun garderobes moesten er aan geloven. Het zwarte jurkje scoorde meteen een plek in Vogue Paris. Het kledingstuk werd steeds populairder met de jaren ’40 en ’50 als hoogtepunt. In 1962 droeg Audrey Hepburn een tijdloos, zwart jurkje van Givenchy voor de film ‘Breakfast at Tiffany’s. Vorig jaar werd LBD zelfs opgenomen in de Oxford Dictionary of English.

Audrey Hepburn

Tegenwoordig is de jurk niet meer weg te denken uit de garderobe van vrijwel elke vrouw. Ja, ook die van ons! Het fijne aan een zwart jurkje is dat het overal bij past en je jouw persoonlijke stijl goed naar voren kunt brengen. Van preppy, glamour tot rocklook, elke stijl kun je erin kwijt.

www.chanel.com

(Ramona van Leeuwaarde)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties