0

Amsterdam – Eerder berichtten we je over Kerry Campbell die haar achtjarige dochtertje botox zou hebben toegediend. Uiteindelijk bleek dit gerucht niet waar te zijn. Gelukkig maar! Natuurlijk omdat het extreem ongezond is voor een kind, maar ook omdat botox op een te jonge leeftijd huidveroudering op latere leeftijd in de hand werkt. Volg je hem nog?

Oorspronkelijk is botox bedoeld voor oudere mannen en vrouwen met een rijpe huid, maar de laatste tijd is ‘teenage botox’ een ware trend. Jonge vrouwen rennen massaal naar de plastisch chirurg om hun ‘rimpels’ te laten verdwijnen… Niet erg slim als je het ons vraagt, de effecten van botox bij de jonge huid op lange termijn zijn nog niet bekend. Het kan zelfs huidveroudering in de hand werken op latere leeftijd.

Volgens cosmetisch chirurg Darren McKeown is het een mythe dat botox de ontwikkeling van rimpels zou kunnen stoppen. Op korte termijn zorgt het er wel voor dat je spieren ontspannen en expressielijntjes verdwijnen. Dit geldt echter alleen voor matige en ernstige fronslijntjes. Op jonge leeftijd al aan botox beginnen levert je dus niks op, het maakt je gezicht eerder ouder! McKeown stelt dat door overmatig gebruik van botox over een lange periode je spieren zelfs kunnen wegsmelten.

Bovendien zouden wij toch echt denken dat tieners nog helemaal geen rimpels hebben. Het zijn lijntjes die ontstaan tijdens emoties. Dat is heel wat anders. Dus gewoon lekker genieten van het jong zijn, voorlopig moeten wij nog niet aan botox denken. Wat vind jij?

(www.dailymail.co.uk)

(Anne Rutte)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties