0

Amsterdam – Eindelijk is er een reactie vanuit Vogue op de Nederlandse editie die in 2012 uitgebracht wordt! Hierin wordt ook officieel bevestigd dat Karin Swerink, oud hoofdredacteur van Glamour, de functie van hoofdredacteur zal vervullen.

Met de Nederlandse Vogue heeft Vogue nu 19 internationale titels.

Jonathan Newhouse, directeur van het Amerikaanse Condé Nast (de uitgeverij die de licentie heeft): “Holland is een groeiende markt in het hart van West-Europa met een groeiende honger naar luxe. Het is een logische plek voor Vogue.”

Ook de Nederlandse Vogue bevestigd haar komst, hoofdredacteur Karin Swerink: “Het is een grote eer dit iconische tijdschrift te mogen maken. VOGUE is fabulous, vooruitstrevend en enig in zijn soort. Ik ben een fantastisch team om me heen aan het verzamelen, de crème de la crème van al het talent dat er over de hele wereld is. Het blad wordt een inspiratiebron, zowel nationaal als internationaal. VOGUE Nederland is dan ook een unieke toevoeging aan de VOGUE familie.”

Erik Blok, CEO bij G+J Uitgevers die het fashion magazine uit gaan geven: “Wij vinden dat de Nederlandse modewereld inmiddels internationale allure heeft en VOGUE Nederland komt daarom op het juiste moment. Het succes dat wij met Glamour en andere toonaangevende tijdschriftenmerken als JAN, National Geographic en Quest bereikt hebben, sterkt onze overtuiging dat er nog genoeg ruimte is op de markt voor hoogkwalitatieve tijdschriften. Wij verheugen ons op deze uitbreiding van de intensieve en vruchtbare samenwerking met Condé Nast. Karin Swerink is bezig met een topteam dat in VOGUE Nederland het beste van de nationale en internationale mode gaat brengen en waarvan Nederlandse lezers en adverteerders versteld zullen staan. Ik wens Karin en Sabine allebei heel veel succes met deze mooie uitdagingen.”

Wij kunnen niet anders dan wachten op het eerste nummer. Het voelt een beetje alsof we bijna jarig zijn en niet kunnen wachten op de cadeautjes…

Karin Swerink, de eerste hoofdredacteur van de Nederlandse Vogue

www.vogue.co.uk

(Tekst: Esmée van Rijn)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties