0

Amsterdam – Wij dames houden van nagellak. Het kan je outfit net dat beetje extra geven, dat het soms nodig heeft. Tegenwoordig zijn er genoeg mannen, oké voornamelijk rocksterren, die nail polish ook weten te vinden. Dat is eigenlijk niks nieuws.

Maar wist jij al dat de duurste nagellak ter wereld wel $ 150.000 heeft gekost? Of dat 64 procent van de vrouwen minstens één keer per week haar nagels versiert? Vast niet…

Hier nog wat leuke weetjes:
- Ongeveer zeshonderd voor Christus werd er in China voor het eerst gebruik gemaakt van nagellak. Maar het goedje zoals wij het nu kennen, werd in 1920 ontdekt door Michelle Menard.
- In de eerste tien maanden van 2011 is de verkoop van nagelproducten met wel 59 procent gestegen. Dat is echt gigantisch veel, zeker als je dat vergelijkt met producten voor je lippen (de verkoop daarin steeg ‘maar’ met acht procent).
- Het duurste nagellakje dat op dit moment door de consument te verkrijgen is, kost $ 30 en is van Tom Ford.

- Het kost drie uur voordat Naomi Yasuda, één van Lady Gaga’s favoriete nail artists, een kunstwerkje op je nagels heeft aangebracht.
- Er zijn drie nagellaken op de wereld die het woord ‘Bitch’ in hun naam hebben, namelijk Tom Ford’s ‘Bitter Bitch’, Deborah Lippmann’s ‘Bitchess Brew’ en Cheeky Monkey’s ‘Raunchy Bitch’.
- In 1994 lanceerde Chanel een nagellak genaamd ‘Vamp’. Het kleurtje was de eerste echte nagellaktrend en er werden veel rip-offs van gemaakt.
- Het record voor de langste nagels ter wereld is in handen van Chris ‘The Dutchess’ Walton. Deze dame heeft nagels van meer dan drie meter lang!

'The Dutchess' met haar meer dan drie meter lange nagels...

(Tekst: Michelle Helmigh)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties