0

Amsterdam –  Model Gisele Bündchen sierde maar liefst acht keer de cover van het bekendste fashion magazine ter wereld: Vogue. Zo was ze te vinden op de cover van Vogue Paris, in het december issue van Vogue UK en wijdde Vogue Brasil een heel nummer aan de Brazliaanse.

Met achtien edities van Vogue (en met de Nederlandse binnenkort negentien!) en ieder twaalf covers per jaar kunnen we heel wat analyseren. Omdat de cover het belangrijkste aandachtspunt is van het magazine, zien we wat de verschillende magazines het allerbelangrijkst vonden.

Meest populaire fotograaf bleek Mario Testino te zijn. Hij was verantwoordelijk voor vijftien Vogue covers. Steven Meisel is een goede tweede met twaalf covers.

Het lijkt een trend: celebrities die modellen vervangen op covers. Gelukkig viel het bij Vogue mee. Slechts 30% was een beroemdheid, 70% van de covers werden door echte modellen gesierd.

Mede door twee prachtige collecties en een sterk pr-team was Gucci meest populaire designer op de covers van Vogue.

Tom Ford was met zijn 49 jaar de oudste man op de cover van Vogue US. In Vogue Italia stonden de oudste (van 46 jaar) en jongste modellen (van vijftien jaar) op de cover.

(tekst: Esmé Schouten)

Reageer op dit artikel
Annicvw.com  (ILFN)

Door Annicvw.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annicvw.com

Read next…

Reacties