0

Amsterdam – Er zijn genoeg vrouwen die wel een borstvergroting zouden willen, maar het toch niet zo goed aandurven. Als je op televisie namelijk nog niet genoeg horrorverhalen hebt gezien, dan kun je dat op internet wel vinden.

Ook wij hebben zo onze bedenkingen over de operatie. Daarom hebben wij informatie ingewonnen bij de Velthuis Kliniek om de top vijf vooroordelen even de wereld uit te helpen!

1. Borstkanker
De kans die je hebt om borstkanker te krijgen is niet toegenomen na een borstvergroting. Natuurlijk krijgen een aantal vrouwen die deze behandeling hebben ondergaan wel deze nare ziekte, maar dit percentage is net zo groot als vrouwen die geen borstvergroting gedaan hebben.

2. Garantie
In het begin van de jaren negentig werd er aan vrouwen geadviseerd om hun borstimplantaten eens in de tien tot twintig jaar te vervangen met nieuwe. Tegenwoordig hoeft dat niet meer. De Velthuis Kliniek maakt gebruik van siliconenimplantaten van het merk Mentor die in principe je hele leven in je borsten kunnen blijven zitten.

3. Borstvoeding
Na een borstvergroting kun je normaal gesproken, als er nauwkeurig te werk is gegaan, nog gewoon borstvoeding geven. Maar als de tepel moet worden verschoven en het tepelkanaal dus doorgesneden wordt, dan is het niet meer mogelijk. De kans dat vrouwen borstvoeding kunnen geven na het inbrengen van implantaten is over het algemeen wel kleiner dan normaal.

4. PIP-implantaten
De afgelopen twee maanden waren de zogenaamde PIP-implantaten volop in het nieuws. Deze implantaten bevatten een siliconengel die niet medisch is, maar industrieel. Hierdoor zijn ze veel minder verfijnd dan medische siliconen. Volgens de Velthuis Kliniek is het nog niet bewezen dat deze gel schadelijk is voor de gezondheid. Wel is het zo dat de implantaten sneller kapot scheuren.

5. Kapselvorming
Er is een groot verschil tussen kapselvorming en kapselcontractie. Kapselvorming, oftewel het lidtekenweefsel dat je lichaam van nature  aanmaakt, is nodig om de implantaat op zijn plek te houden. Dankzij het nieuwe type implantaat, die een klein beetje ruw is aan de buitenkant, is de hoeveelheid kapselvorming normaal gesproken minimaal. Als er teveel kapselvorming plaatsvindt en de silicoon te strak in het lidtekenweefsel komt te zitten, dan heet dat kapselcontractie. Deze extreme vorm van kapselvorming kan pijn doen.

Tot slot
Volgens de Velthuis Kliniek denken vrouwen tegenwoordig veel meer en langer na over een borstvergroting. Ze gaan op internet op zoek naar informatie en met behulp van social media wisselen ze informatie uit met elkaar. Denk jij ook na over een borstvergroting? Begin meteen met sparen en doe ondertussen de research die elke vrouw erover zou moeten doen! Voor je het weet, heb je genoeg geld. Besluit je om toch niet een borstvergroting te nemen? Dan weet je vast wel iets anders leuks wat je van het geld zou kunnen aanschaffen.

You need to a flashplayer enabled browser to view this YouTube video

www.velthuiskliniek.nl

(Tekst: Michelle Helmigh)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties