0

Amsterdam – Dat Vogue legendarisch is, is algemeen bekend. En als je nou zo’n type bent die braaf elke maand het nieuwste nummer weet te bemachtigen, of gewoon dol is op het Amerikaanse tijdschrift, dan hebben wij een big surprise voor je.

In juli werd er al druk over gespeculeerd, maar vandaag werd het toch echt voor het eerst bevestigd: de Vogue Archive komt eraan! Maar wat is dat eigenlijk? De naam zegt het eigenlijk al; de Vogue Archive is een enorm boekwerk dat alle pagina’s bevat van de Amerikaanse versie van het tijdschrift. Van de eerste pagina way back in 1892 tot aan die van nu.

Alle advertenties, foto’s, covers en artikelen die je maar kunt bedenken staan erin! Lezers krijgen de mogelijkheid om uitgebreid te zoeken naar hun favoriete artikelen. Je kan kiezen uit alle jaartallen, covers, fotograven, afbeeldingen, kleuren en zelfs stoffen van bepaalde kledingitems. Hebben!

Het enige nadeel is dat je een flink bedrag moet ophoesten, namelijk € 1182,- per jaar! Maar  dit geldt niet voor studenten; het archief zal online worden uitgegeven via ProQuest. Dat is een programma die ze de mogelijkheid geeft om door het archief te bladeren, mits zij een computer in de bibliotheek van hun Universiteit weten te bemachtigen. Wij voorspellen veel ruzies…

Het enige wat wij hoeven te doen is dat enorme bedrag bij elkaar te sparen of ons in te schrijven op een Amerikaanse universiteit. Moet te doen zijn toch?

een kleine preview van het online archief

www.vogue.com

(Tekst: Charisse Stoffels)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties