0

Amsterdam – Gucci en Safilo – een van de leiders op de brillenmarkt – brengen een nieuwe eyewear collectie op de markt. Een milieubewuste lijn welteverstaan. In augustus brengen de twee bedrijven vier verschillende eyewear styles op de markt.

“Met Safilo hadden we het gevoel dat we onze betrokkenheid bij duurzaamheid in de fashion industry konden samenvoegen. De nieuwe brillen staan voor een belangrijke stap in de goede richting wat milieuvriendelijkheid in de mode-industrie betreft.” Dit liet uitvoerend hoofd directeur van Gucci, Patrizio di Marco, weten.

De brillen bestaan niet uit plastic maar uit een alternatief daarvan. Een stof dat niet schadelijk is voor het milieu en het bestaat geheel uit natuurlijke materialen. Om het project compleet te maken, komt Gucci in beging 2012 ook met een milieuvriendelijke verpakking.

De brilletjes van Gucci

Gucci zette eerder al een stap in de goede richting. Zo gebruikt het merk vanaf juni 2010 verpakkingen van recyclebaar papier. Ook verving het modehuis haar paspoppen voor milieuvriendelijke exemplaren.

De zonnebrillen zijn vanaf augustus verkrijgbaar en de overige monturen in oktober.

www.gucci.com

(Anne Rutte)

Reageer op dit artikel
Annicvw.com  (ILFN)

Door Annicvw.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annicvw.com

Read next…

Reacties