0

DenimAmsterdam – Op vrijdag 24 juli lanceert ‘denim inspired boutique’ Tenue de Nîmes een nieuwe expositie genaamd ‘Gilmehte Jeansa’ van fotograaf Sebastian Skarp en de Denim Demon broers Anton en Oskar Olsson. ‘Gilmehte Jeansa’ betekent ‘bevroren jeans’ in Samí taal en het refereert aan Project Ware Outs van het jeansmerk Denim Demon. De expo maakt deel uit van ‘down town’ programma van de Amsterdam International Fashion Week.

Het project is een zoektocht naar de oorsprong van de Samí, een volk dat al 4000 jaar leeft in het noorden van Scandinavië rond het houden van rendieren. De Denim Demon eigenaren stammen af van het volk dat wij kennen als de ‘Lappen’. Gedurende Project Ware Outs vragen de Olsson broers hun Samí familieleden ongewassen Denim Demon jeans af te dragen tijdens hun werk op het land. Dit alles met als doel er achter te komen hoe de jeans veranderen door het ruige Samí bestaan in de Scandinavische kou.

De eerste lading Denim Demon jeans zijn inmiddels door Anton en Oskar Olsson opgehaald bij hun familieleden in het hoge Noorden. De versleten Samí denims staan namelijk aan de basis van de nieuwe Denim Demon prototypes voor het aankomende seizoen. De namen van de Samí people die de broek hebben ingedragen worden ook de naam van de daaruit voortkomende wassing van Denim Demon. Bereid je vast maar voor op een Denim Demon genaamd Per Guttorm of Jan-Ola Ellebrink!
Gedurende een 3500 kilometer lange trip bracht de in Stockholm woonachtige fotograaf Sebastian Skarp het leven van het volk in kaart. Samen met de Olsson broers geeft Skarp de rest van de wereld een unieke kijk op het leven van dit fascinerende Samí volk. De beelden laten zien hoe de Samí werken, wonen en natuurlijk hoe zij leven samen met de grote kuddes rendieren die het vertrekpunt vormen van hun bestaan!

Neem een kijkje bij Tenue de Nîmes, Elandsgracht 60 in Amsterdam. Of kijk op www.tenuedenimes.com.

Reageer op dit artikel
Annicvw.com  (ILFN)

Door Annicvw.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annicvw.com

Read next…

Reacties