0

Amsterdam – Niet alleen Kate Middleton probeert wijlen Alexander McQueen in leven te houden. Gisteren vond de opening plaats van de tentoonstelling ‘Savage beauty’ van McQueen’s werk in New York.

De tentoonstelling bevat onder andere werken van zijn afstudeercollectie in 1992 aan het Central Saint Martins, collecties uit zijn tijd bij Givenchy en zijn allerlaatste collectie ‘Plato’s Atlantis’ uit 2010. De tentoonstelling is niet ingedeeld op chronologische volgorde, maar op thema zoals dood, sex, natuur, geschiedenis, liefde, religie en romantiek.

'Savage beauty'

In ‘Savage fashion’ staan de extravagante, perverse, storende, maar vooral typische werken van McQueen centraal. Sarah Burton, die een aantal jaar naast McQueen werkte, gaf een emotionele speech tijdens het Gala van het Metropolitan Museum of Art. Ze vertelde hoe McQueen op een zondag langs het strand in Sussex liep, waar hij schelpen en mosselen aan het verzamelen was: “Het was echt een genie, op maandagochtend nam hij ze mee in een tas. De hele studio ruikte naar de zee.” De schelpen werden gepolijst en gelakt en belandden op de onderbuik van een jurk uit zijn voorjaarscollectie van 2001.

De tentoonstelling ‘Savage beauty’ is te zien van 4 mei tot 31 juli in het Metropolitan Museum of Art in New York.

www.metmuseum.org

(Ramona van Leeuwaarde)

Reageer op dit artikel
Annicvw.com  (ILFN)

Door Annicvw.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annicvw.com

Read next…

Reacties