0

GaranceAmsterdam –  Ook voor modeliefhebbers is er weer een goede reden om Fotografiemuseum Foam in Amsterdam te bezoeken. Tot en met 23 augustus 2009 is hier namelijk het werk van fashion blogger en fotografe Garance Doré te bewonderen. De Franse blogster, die speciaal voor de Amsterdam International Fashion Week, naar Nederland overkwam geeft hierin onder meer haar beeld over de Nederlandse mode. Al haar werk wordt in het Foam getoond via projecties en aan de muur bevestigde prints.

Garance Doré is vooral bekend vanwege haar straatmodefotografie die herkenbaar is aan de frontale manier van fotograferen.  Haar staande portretten van toevallige voorbijgangers tonen niet alleen kleding, maar vooral het complete voorkomen van de persoon. Lange tijd werden haar foto’s alleen op onafhankelijke en zeer invloedrijke ‘fashion blogs’ vertoond, maar door de groeiende belangstelling voor zowel deze blogs als en streetfashion verschijnen er steeds meer publicaties op websites van gerenommeerde glossy’s.

Kijk voor meer informatie over de tentoonstelling op www.foam.nl of bekijk de fashion blog van Garance Doré op www.garancedore.fr

amsterdam, 2009 (c) garance dore
amsterdam (3), 2009 (c) garance dore
amsterdam (2), 2009 (c) garance dore

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties