0

Amsterdam – Misschien ken je de pistoolhandtassen van Vlieger & Vandam al. De tassen liggen namelijk in meer dan zeventig winkels wereldwijd zoals onze eigen Bijenkorf. Maar de tassen zijn ook populair in Tokio, Londen en Antwerpen. Voor de Japanse liefhebbers ontwierp het label een speciale collectie.

Vlieger & Vandam laat zich inspireren door het New Yorkse leve. De twee ontwerpers, Carolien Vlieger en Hein van Dam verhuisten naar deze stad en het resultaat verwerkten zij in de collectie. Het resultaat is een collectie vol tegenstellingen: graffiti, punk, en straatcultuur tegenover het zakenleven met cocktails en high heels.

De ontwerpers maken gebruik van een speciale techniek waarbij er 3D vormen in het leer persen. Het resultaat is een uitstekend pistool in je classy handtas. In de laatste collectie gebruikten de twee gebruik van nog een speciale techniek, het lasergraveren.

Camelkleurige tas.

Veiligheidsspelden als detail.

Fleurige tas met cijfers.

Zo kom je de douane niet door...

De pistoolclutch.

Clutch met mes als detail.

Clutch met rode stip.

Nummer drie.

Voor de Japanse collectie ontwikkelt Vlieger & Van Dam een serie tassen, portemonnee’s en make-uptasjes met vrolijk gekleurde nummertjes. De collectie is uitgevoerd in wit leer en elk cijfer heeft een ander kleurtje. De collectie is ook in Nederland verkrijgbaar, jammer genoeg wel in beperkte oplage. De prijzen van de gehele collectie lopen uiteen van 30 tot 300 euro.

www.vliegervandam.com

(Ramona van Leeuwaarde)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties