0

Amsterdam – Fashionweeks zijn in volle gang en designers van over de hele wereld laten hun collectie zien. Maar heb je er ooit bij stilgestaan dat Ierse ontwerpers ook behoorlijk de moeite waard zijn?

ILFN’s Michelle maakte een tripje naar Dublin om kennis te maken met verschillende Irish designers. Allereerst heb je in het nieuwe gedeelte van Dublin The Design Tower. Hierin zitten allemaal kleinschalige bedrijfjes die vaak bestaan uit enkel één designer. Je kunt er veel one-of-a-kind sieraden vinden van zowel goud als zilver. Sommige designers, zoals Da Capo, maken graag dingen voor je precies zoals jij het wil hebben. Ook is er het atelier van Roisin Gartland, zij werkt vooral met allerlei verschillende soorten leer. En bij Rangoli kun je items laten ontwerpen voor in je haar die je trouwoutfit complimenteren.

In één van de oudste straten van Dublin, genaamd South William Street, kun je Project 51 vinden. Hier kun je de collecties kopen van beginnende designers als J Rothwell die vooral kleurrijke kledingstukken maakt, Una Burke (gedragen door Rihanna en Lady Gaga) die gespecialiseerd is in leer en vele anderen. In het gebouw zitten ook een aantal designstudios, bijvoorbeeld die van hoedenmaakster Martha Lynn.

Voor echte luxe moet je Louise Kennedy bezoeken. Jurkjes van haar kosten soms wel 4000 euro per stuk, maar dan heb je ook wel echt wat. Bij Louise kun je ook terecht voor de meest beeldige bruidsjurken. Haar collectie bekijken gaat op afspraak en dat is een hele ervaring. Op de begane grond van het pand verkoopt ze kandelaars, fotolijstjes en meer gemaakt van kristal die ze ook zelf ontwerpt. Een verdieping hoger is haar showroom met ‘gewone stukken’ en een speciale bruidskamer.

Om meer informatie over Ierland en Dublin te krijgen, bezoek je Ierland.nl! Kijk je even mee naar de foto’s hieronder?

De werkbank van een sieradenontwerper in The Design Tower

Sieraden van een ontwerpster in The Design Tower

Het atelier van Roisin Gartland in The Design Tower

Haarbanden voor je trouwoutfit van Rangoli in The Design Tower

Stackable rings van Da Capo in The Design Center

Project 51 in South William Street in Dublin

J Rothwell in Project 51

Tas van Una Burke bij Project 51

Armbanden van ontwerpster Una Burke

Sieraden gemaakt van dode krabben bij Project 51

Voor elke dag een nieuwe schoen bij Project 51

Kleding van Louise Kennedy

Bij Louise Kennedy kun je terecht voor ultraluxe en tijdloze items

De bruidskamer bij Louise Kennedy

Bruidsjurken van Louise Kennedy

www.ierland.nl

(Tekst: Michelle Helmigh)

Reageer op dit artikel
Annicvw.com  (ILFN)

Door Annicvw.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annicvw.com

Read next…

Reacties