0

Amsterdam – In de winter ben je geneigd om meer in te slapen. Het is donker en koud buiten, waardoor je het liefst warm onder de deken kruipt. Genoeg slaap doet wonderen voor je huid en je humeur!

Toch is het niet voor iedereen makkelijk om in slaap te vallen, zelfs in deze tijd van het jaar. Behoor jij tot de meerderheid die soms ook last hebben van slapeloze nachten? Volg ons vijfstappen plan en we garanderen dat je in slaap valt als een roosje!

1. Rust uit voordat je gaat slapen
Hoe meer onafgebroken diepe slaap je krijgt per nacht, hoe beter jij je voelt in de ochtend. Mensen worden gemiddeld 15 tot 20 keer per nacht wakker, zonder dat ze het doorhebben. Als je voordat je gaat slapen niet een half uurtje mentaal rust neemt, dan kan het aantal keren dat je ontwaakt wel tot drie keer meer toenemen!

2. Creëer een fijne slaapomgeving
Maak je slaapkamer zo rustig mogelijk door alle lichtbronnen te doven, af te dekken of uit de kamer te halen. Zelfs je wekker kan de melatonine-aanmaak, die je nodig hebt om te slapen, tegengaan. Zachte kussens en warme dekens geven een fijne sfeer aan je kamer. Ook kun je druppels lavendelolie laten verdampen, deze geur werkt rustgevend.

3. Houd je vast aan een routine
Ga elke dag om dezelfde tijd slapen en sta ook op dezelfde tijd op, zelfs in het weekend. Maak ook gebruik van een vast slaapritueel. Dim de lichten, poets je tanden, leg je outfit voor de volgende dag klaar en lees iets wat rustgevend werkt zoals een memoir of een gedicht.

4. Maak een beautyritueel voor ‘s avonds
‘s Nachts werkt je huid het hardst aan vernieuwing, dus voordat je gaat slapen is het de perfecte tijd om je grootste orgaan een handje te helpen. Scrubben doe je daarom ook bij voorkeur ‘s avonds. Smeer je huid ook in met een nachtcrème, die is veel rijker en helpt echt beter ‘s dan een gewone crème.

5. Hou je lichaam voor de gek
Werken de bovenstaande trucs niet? Dan kun je altijd nog deze tip gebruiken. Neem voordat je gaat slapen een heel warm bad. Als je eruit stapt, krijgt je lichaam het koud waardoor je hersenen automatisch een signaal geven aan je lichaam dat het moet gaan slapen.

De onderstaande producten zijn perfect om beter in slaap te vallen. Klik op de foto om het item direct te kopen!

L'Occitane Lavender Foaming Bath 500ml € 26,55 bij Asos.com

Anatomicals I Am Woman Hear Me Snore Silk Eye Mask € 9,08 bij Nelly.com

Care Candle Ylang Lavendel Massage Candle € 27,50 bij Nelly.com

Pyjamaset € 10,- bij Hunkemoller

Moltex Bedsprei € 99,95 bij DeBijenkorf.nl

(Tekst: Michelle Helmigh)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties