0

NEW EDITORS BLOG: FleurAntwerpen – Het anders zo fashionable Antwerpen kleurde afgelopen week tamelijk zwart toen ik een tripje maakte naar mijn favoriete Belgische stad om de broodnodige inspiratie op te doen en fashionista’s in het wild te spotten. Mijn bezoekje aan de tentoonstelling Zwart in het Modemuseum MoMu was dan ook erg toepasselijk gezien het verdere verloop van de dag.

Die verliep namelijk met een dreigende grijze lucht en nietsontziende regenbuien. Chaotisch als ik die ochtend uit huis was gegaan, of misschien wel uit protest, had ik mijn paraplu in Amsterdam laten liggen.  Aangezien ik geen zin had om als een verzopen katje de Antwerpse binnenstad te verkennen, was het vooral schuilen geblazen onder het genot van een heerlijke koffie, dat dan weer wel.

Zwart in het MoMu

Zwart in het MoMu

Als ik als ‘toerist’ me al niet eens naar buiten waag, kun je bedenken dat menig Antwerpenaar het ook niet in zijn hoofd haalde om zijn warme schuilplekje te verlaten. Weinig mode op straat dus en mijn voornemen om een inspirerend streetreport te maken viel dan ook letterlijk in het water.

Gelukkig heb ik hierdoor wel veel winkels van binnen kunnen bekijken, want tijdens een harde hoosbui ben je niet slim bezig om zonder in het bezit te zijn van een paraplu, de straat over te steken. Zo vond ik prima tijdverdrijf in de velen vintage shops die Antwerpen telt en kon ik natuurlijk het paleisje van Ann Demeulemeester niet overslaan. Na een kijkje in de prachtige boetiek van Dries van Noten was ik behoorlijk ‘blown away’ bij het zien van al dit moois, maar ook van de prijzen!

Etnische prints in de etalage van Dries van Noten

Etnische prints in de etalage van Dries van Noten

Om mijn flink aangewakkerde kooplust wat te sussen kon ik het niet laten om net voor sluitingstijd nog even de Urban Outfitters binnen te sneaken. In mijn 2 uur durende terugreis denk ik in de trein aan alles wat ik die dag gezien heb. Zelfs met een donkere wolk boven haar straten blijft Antwerpen een geweldige stad!

Love, F

Volg mij nu ook op Twitter!

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties