0

NEW EDITORS BLOG: FleurAmsterdam – Hallelujah, deze wereld kent nog aardige mensen, zelfs in Amsterdam. Dit ondervond ik afgelopen vrijdag aan den lijve. Na een drukke dag vol afspraken wilde ik nog even langsgaan bij Tenue de Nîmes op de Elandsgracht voor de presentatie van de nieuwe sneaker van Nike.

Het noodlot sloeg die middag toe en het schijnbaar onmogelijke gebeurde. Als rasechte Amsterdamse kreeg ik het voor elkaar om te verdwalen in mijn eigen stad. Na een half uur rondgedwaald te hebben zonder enig punt van herkenning tegen te komen, besefte ik dat doorlopen vrijwel zinloos was, gezien deze buurt in geen velden of wegen leek op de Jordaan.

Als rasechte Amsterdamse kreeg ik het voor elkaar om te verdwalen in mijn eigen stadUit pure wanhoop besloot ik twee meisjes op de fiets aan te spreken of zij mij misschien konden vertellen welke richting ik op moest voor de Elandsgracht. Vol medelijden keken ze me aan, waarop 1 van de twee zei “spring maar achterop, ik kom er toch langs”. En daar zat ik, met twee zware tassen aan mijn schouder op de bagagedrager van een meisje dat zich de longen uit haar lijf voor me aan het trappen was.

Vol medeleven voegde ze er nog aan toe dat als je niet uit Amsterdam komt het ook best ingewikkeld is om de weg te vinden. Ik besloot wijselijk mijn mond te houden om niet helemaal als een idioot over te komen. Bovendien had ik nog een lift van een paar grachten van haar tegoed die ik niet door zo’n domme uitspraak teniet wilde doen.

Vol verbazing hoorde ze mijn verhaal aan Op loopafstand van mijn bestemming zette ze mij af waar ik haar mijn eeuwige dank verklaarde. Een kwartiertje na mijn oorspronkelijke planning, maar precies op tijd voor de start van de presentatie kwam ik aan bij Tenue de Nîmes en macarons met cupcakes die daar op mij stonden te wachten. Toen ik er net 1 wilde verorberen liep ik ILFN collega’s Titia en Levine tegen het lijf. Vol verbazing hoorden ze mijn verhaal aan. Zij konden niet geloven dat er een volstrekt onbekende en dan nog wel een vrouw zo aardig was om dit voor mij te doen. Maar als het ons overkwam zouden we precies hetzelfde doen, toch?!

Love F

Volg me ook op Twitter!

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties