0

Amsterdam – Om steeds weer fris en fruitig voor de dag te komen hebben we een collectie aan potjes en tubes met crèmes, zalfjes, gels en nog meer middeltjes om ons heen verzameld.

Eigenlijk hebben we geen idee wat er allemaal in zit, maar al die toeters en bellen zullen wel ergens goed voor zijn toch? Maar wist jij dat je zelf ook de fijnste beautymiddeltjes kunt brouwen? Met een beetje hulp van Moeder Natuur kom je al een heel eind.

Komkommer: Het is niet toevallig dat komkommer vaak wordt toegevoegd aan oogcrème’s. Het is namelijk bewezen dat onze groene vriend wallen vermindert en irritaties kalmeert.  Wat te doen? Gewoon een paar schijfjes komkommer snijden, en leg ze het liefst zo koud mogelijk op je ogen. Laat ze 10 minuten liggen en je oogt gelijk wat frisser. En maak je niet druk om al die enge komkommer verhalen, deze eet je niet maar doe je gewoon op je ogen!

Ei: Het is een simpel middeltje en makkelijk klaar te maken, daarnaast is dit brouwseltje perfect voor mensen met een vette huid. Wat te doen? Scheidt het eigeel en eiwit van elkaar; dat laatste mix je met een kwart theelepel citroensap op azijn. Het mengseltje laat je 10 minuten op je huid zitten en nadat de mix goed is ingetrokken was je het spul goed af. Die babyhuid heb je dan zo binnen handbereik!

Banaan: De geelgekleurde vrucht is goed voor een droge huid. Wat te doen? Neem een goed gerijpte banaan, haal de schil er af en prak het fijn. Mix de prak met vloeibare honing en verdeel het goed royaal over je gezicht. Helemaal fijn om dit te doen na een warm bad, zodat je gezicht al wat zachter is. Laat de bananenmoes 10 minuten intrekken voor een stralende huid.

Yoghurt: Yoghurt wordt vaak gebruikt als beauty ingrediënt onder Indiërs. En die strakke, flexibele huid willen wij ook wel hebben. Yoghurt staat bekend om irritaties te verzachten en af te koelen. Perfect na een dagje zon of bij een trekkerige huid. Wat te doen? Gewoon yoghurt a la naturel aanbrengen en 15 minuten laten intrekken.

Avocado: Ze kunnen aan de dure kant zijn en al helemaal als ze op je gezicht eindigen. Maar avocado’s zijn perfect om je huid te hydrateren. Hoe het werkt? Prak een kwart van een avocado en mix het met twee theelepeltjes kokosolie. Als je dat niet hebt kun je ook twee druppeltjes olijfolie toevoegen. Het prutje smeer je op je gezicht en in je nek en laat je 10 minuten zitten. Verwijder het maskertje met een zacht doekje.

Zo, met die tips komen we de zaterdagmiddag wel goed door toch?

Wij zijn heel benieuwd hoe jullie maskers eruit komen te zien!

(Ramona van Leeuwaarde)

Reageer op dit artikel
Annicvw.com  (ILFN)

Door Annicvw.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annicvw.com

Read next…

Reacties