0

Amsterdam – Het was me wel weer een weekendje! Na een ontzettend drukke tweede werkweek bij ILFN was het eens tijd om flink verwend te worden. In de kappersstoel van Jeffrey Janssen welteverstaan.

De Nederlandse kapper – die vorige week de modellen kapte voor BOUTYQ – bood me namens mijn carrière-switch een gratis knip- en kleurbeurt aan in zijn Amsterdamse kapsalon Coup d’Etat. En daar zei ik – Hollands als ik ben: mijn voelsprieten gaan werken als ik het woord ‘gratis’ hoor – natuurlijk geen nee tegen.

Uiteraard sloeg ik een knipbeurt af met als reden mijn vaste kapper – en beste vriendje – Fred. Geen haar op mijn hoofd die eraan denkt om me te laten knippen door ‘een vreemdeling’. Ik weet namelijk zeker dat hij het me nooit vergeeft als ik me ooit laat knippen door iemand anders (waar vind je tegenwoordig nog iemand die je voor een schamele € 15 een glamorous coupe bezorgt? Dat soort mensen moet je koesteren).  De verfkwast was daarentegen meer dan welkom. Dat overleeft de man wel. Hoop ik (op het moment van schrijven, heb ik hem nog niet gesproken).

Hairstylist Dave gaf me een Cellophanes-behandeling: een transparante natuurkleuring die je haar verzorgt en een geweldige glans geeft. Ruim twee uur zat ik in de kappersstoel, koffietje erbij, de Franse Vogue op mijn schoot (en maar net doen alsof ik er ook maar iets van snap. Frans is nooit echt mijn taal geweest…) en mister (Black)Berry erbij om het gehele proces op Twitter te zetten: ‘zit nu in de stoel’, ‘heb nu een douch-muts op’, ‘tweede kopje koffie staat al klaar’, ‘ik heb honger’, ‘argh, mijn wang is meegekleurd’ – en dan achteraf merken dat niets op Twitter is gezet omdat mijn mobiel kwaaltjes heeft.

Nadat Dave mijn haren had geföhnd én gestyled – als we het doen, dan doen we het ook goed. Beyoncé-lokken: dat wil ik zien – bekeek ik het verbluffende resultaat in de spiegel. Wat waren mijn haren mooi, én zacht. En wat glansde het. Ik leek zo weggelopen uit een L’Oreal-reclame (ik voelde me ook even Beyoncé). Ik was trots, ik voelde me een vrouw van de wereld. Ik zou Amsterdam eens laten zien wat voor moois er op mijn hoofd zat. Iedereen zou zich omdraaien als ik voorbij huppelde en vragen hoe ik in aan die mooie, glanzende coupe kwam. Misschien sleepte ik er zo een L’Oreal-contract uit – Beyoncé, eat your heart out – maar niets was minder waar.

Eén seconde nadat ik de deur van Coup d’Etat achter me dicht trok, begon het te miezeren. Eén minuut later zat ik met een uitgezakt kapsel op mijn fiets. Eén uur later kwam ik thuis, gefrustreerd mét gebroken hart – ik had me toch zo verheugd op dat contract bij L’Oreal – toen vriendlief als klap op de vuurpijl vroeg wanneer ik nou naar de kapper ging…

Polderglamour: het woord is me op het lijf geschreven.

Volgende week vertel ik jullie alles over mijn shoot die ik voor Grazia deed (een dag na Coup d’Etat ging mijn fabulous coupe in de herkansing). Voor de rest van mijn werkweek – het miezerde namelijk niet altijd – bekijk onderstaande diary.

Love,

Elisah

Volg Elisah ook op Twitter!

(Vormgeving: Whitney Scheffler)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties