0

NEW DESIGNER SUITE Jean Paul goes wildAmsterdam – De bekende designer Jean Paul Gaultier is niet alleen goed in het ontwerpen van couture maar hij is ook niet onbekend op meubelgebied! In 1992 heeft de ontwerper al huizen gedecoreerd en daar was hij niet vies van!

In samenwerking met het meubelmerk Roche Bobois heeft de ontwerper nu ook de Elle Decoration Suite, op de bovenste verdieping van het Architectuur museum in Parijs, mogen renoveren.

NEW DESIGNER SUITE Jean Paul goes wild

Het werk van Jean Paul begint al in de hal richting het appartement. Klimop bedekt de trap richting een lager gelegen patio.”Het is een jungle in Parijs. Het is de natuur, ecologie, planten – het is de realiteit”, vertelt Gaultier aan WWD over zijn idee. De ontwerper was geïnspireerd door een verlaten ruïne in Rome waar de natuur eveneens de overhand had.

NEW DESIGNER SUITE Jean Paul goes wild

Het appartement heeft Jean Paul Gaultier compleet, inclusief de gang, vloer en de meubels, bekleed met een witte stof met horizontale blauwe strepen. Bij de opening van het appartement droeg hij een bijpassende trui.

NEW DESIGNER SUITE Jean Paul goes wild

De slaapkamer van de woning noemt Gaultier de ‘flesh room’, verwijzend naar de huidskleurige satijnen muren en meubels in de ruimte. Midden in de ruimte bevindt zich een bed met precies in het midden een ouderwetse porseleinen pop. De pop draagt een huidskleurige jurk die het hele bed als een deken bedekt. Onder de rok van een vrouw slapen.. voor mannen een uitkomst!

NEW DESIGNER SUITE Jean Paul goes wild
www.elledecor.com

(Lucie Hoopman)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties