0

Amsterdam – Alistair Carr vervangt Clare Waight Keller als de nieuwe creatief directeur van Pringle of Scotland. Vorige maand werd al bekend dat de ontwerpster om onbekende redenen haar biezen pakt bij het luxe-merk.

Het modehuis is in goede handen. De Britse ontwerper Alistair – afgestudeerd aan Central Saint Martins – komt van Balenciaga waar hij hoofd design was en nauw samenwerkte met Nicolas Ghesquière. Daarnaast heeft hij klussen bij Marni, Cacharel en Chloé op zijn CV staan. Pringle of Schotland directeur Jean Fang is in ieder geval tevreden met hun nieuwe aanwinst: “Zijn passie voor snit en eigentijds design past perfect bij ons merk. We kijken ernaar uit ons succes verder uit te breiden met het accent op knitwear.”

Clare liet eerder weten het erg treurig te vinden het merk te verlaten. Volgens haar komt het vertrek door ‘persoonlijke redenen’: “Het is voor mij het juiste moment om te stoppen. Ik ben er trots op wat Pringle of Scotland de laatste jaren bereikte. Het Schotse knitwear merk groeide uit tot een internationaal merk.”

Alistair presenteert zijn eerste collectie voor Pringle of Scotland in september. We zijn benieuwd.

www.pringlescotland.com

(Elisah Jacobs)

Reageer op dit artikel
Annicvw.com  (ILFN)

Door Annicvw.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annicvw.com

Read next…

Reacties