0

Amsterdam – Lady Gaga is overal te vinden, en nu ook als columniste in V Magazine. Ze beschrijft haar obsessie met mode, iets waar velen nieuwsgierig naar zijn.

“Ik kan naar elke zoom, silhouet, kraal of hiel kijken en precies vertellen wie het als eerst ontworpen heeft, of van welke Franse schilder het is gestolen, hoeveel designers hem opnieuw hebben uitgevonden en welke culturele en muzikale beweging gepaard ging met de geboorte, dood en wederopstand van een bepaalde trend.” De column richt ze aan Stephen Gan (de hoofdredacteur van V), Nicola Formichetti (Mr Gaga), Little Monsters (haar fans), Andy Warhol, The New York Public Library, pestkoppen en fashion sexuals – de overtreffende trap van fashionistas.

Lady Gaga schrijft

Toen ze nog als normaal mens over straat kon en in een klein appartementje woonde de Lower East Side zorgde ze voor veel inspiratie om haar heen. “Ik droomde er van om een rockster te worden. Gekleed als Mark Bolan en lopend als Jerry Hall. De fashion sexual vertelt verder hoe Picasso en Matisse in een bitch fight terecht kwamen. Verder roept Gaga mensen op die ook weten wanneer Yves Saint Laurent zijn ‘Mondriaan’ jurk ontwierp.

www.vmagazine.com

(Ramon van Leeuwaarde)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties