0

Amsterdam – Als we een magazine kopen dan kijken we natuurlijk vaak meteen naar de cover. In China is er nu wel iets heel raars gaande.

Fotografen Markus Klinko en Indrani hebben een appeltje te schillen met Vogue China. Het duo fotografeerde een shoot van tien pagina’s met actrice/model China Chow voor het maart nummer. Er kwam een overeenstemming om samen te gaan werken met kunstenaar en onderandere ook Chow’s vriend Richard Phillips.

Phillips was de eindverantwoordelijke en maakte er een soort schilderij van. De twee fotografen werden boos omdat  de kunstenaar weg zou lopen met de eer! De bedoeling was dat het oorspronkelijke beeld mooi verwerkt zou worden, met een andere twist, en dat Phillips daar alleen een handje bij zou helpen. Echter nam hij alle eer op zich en dit konden de andere twee fotografen niet waarderen.

Markus en Indrani dreigden met juridische stappen maar voor het zover kwam stuurde Phillips een tweet met daarin: “Het schilderij heb ik gemaakt van China Chow voor Vogue China en het was gebaseerd op een beeld van Markus Klinko & Indrani.”

Eind goed al goed dus zou je denken.

Ben je benieuwd naar het voor en na resultaat? Check de cover hier!

www.vogue.com.cn

(Tekst: Melanie Karolewski)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties