0

Amsterdam – Inditex – moederbedrijf van Zara – is in opspraak geraakt. Verschillende bloggers beschuldigen het bedrijf van kopiëren. De Franse Louise Ebel en de Zwitserse Michèle K menen dat het bedrijf hun outfitposts op witte shirts lieten afdrukken. Zonder hun toestemming. Auwts!

De bloggers – misspandora.fr en beware-of-my-heels.blogspot.com – weten zeker dat het gaat om afbeeldingen die zij eerder van zichzelf op hun site plaatsten. De poses en de kledingstukken die zij aan hebben, zijn precies hetzelfde als op de print. Het gaat om twee foto’s van Louise, waarin ze een luipaardjasje, een hoofdband en een rode coupe heeft. Michèle beschuldigt het bedrijf van het kopiëren van haar outfitpost waarin ze een hartjesblouse, shorts en een rode handtas draagt.

Oordeel zelf!

Een oplettende lezeres van misspandora.fr trok onlangs aan de bel. Een Spaanse journaliste attendeerde Michèle erop. De shirtjes liggen al een maand in de winkel. Hoe dit gaat aflopen? Michéle heeft in ieder geval al een advocaat in hand genomen: “Als ze het me hadden gevraagd, dan had ik ermee ingestemd. Maar dat hebben ze nooit gedaan!” Inditex liet weten dat ze de ontwerper van de shirts op het matje roepen. Wordt vervolgd…

Het is niet de eerste keer dat het bedrijf in opspraak raakt wegens het kopiëren van afbeeldingen. De Franse blogger Betty – LeBlogdeBetty.com -en fotografen Estadella en Yvan Rodic (Facehunter) beschuldigden Inditex al eerder.

www.misspandora.fr
www.beware-of-my-heels.blogspot.com

(Elisah Jacobs

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties