0

Pink RibbonAmsterdam – Dé lingerie winkel waar wij vrouwen met z’n allen het meest over te spreken zijn is waarschijnlijk Hunkemöller! Omdat borstkanker bii één op de acht vrouwen voorkomt, vond Hunkemöller dan ook dat zij zich zeker hard moest maken voor dit goede doel. Sinds 2004 werkt Hunkemöller nauw samen met KWF Kankerbestrijding. Ieder jaar hebben miljoenen mensen te maken met deze ziekte. Patiënt, vriend, collega, familielid van de patiënt – vroeg of laat kan een ieder te maken krijgen met borstkanker.

De sponsoring bestaat onder andere uit geld dat wordt ingezameld door speciale promoties in de winkels in de maand oktober. Bovendien moedigt Hunkemöller mensen aan om het gehele jaar geld te doneren aan dit goede doel. Personen die een bijdrage leveren zijn klanten, medewerkers en leveranciers. In een Hunkemöller winkel kun je een donatiekaart krijgen waarmee je de strijd tegen borstkanker kunt steunen. Eerdere cijfers laten zien dat elke donerende klant ongeveer € 4 per maand schenkt, dit komt neer op € 37.728 per jaar!
De medewerkers van Hunkemöller steunen KWF door een salarisdonatieprogramma. Het bedrag dat zij inleggen, wordt later verdubbeld door het management. De leveranciers van het bedrijf springen ook bij om uiteindelijk bedrag van € 125.000 per jaar te kunnen doneren. Dat is toch super?!

Tijdens de Borstkankermaand houdt Hunkemöller haar jaarlijkse “3e bh gratis” campagne. Van 24 september tot 14 oktober krijg je bij aankoop van twee bh’s, de derde gratis. Een deel van deze opbrengst gaat naar KWF Kankerbestrijding. In oktober verkoopt Hunkemöller ook het armbandje dat door Danielle Oerlemans is ontworpen. Het bedeltje aan de armband, de wishbone, staat voor de wens van Danielle dat de volgende generatie niet meer aan borstkanker zal komen te overlijden. De armband is in oktober in alle Hunkemöller winkels verkrijgbaar voor € 2,99. Ook de omzet hiervan wordt gedoneerd aan onderzoek naar borstkanker.

Dus steun Hunkemöller is haar strijd tegen borstkanker, want het zijn juist de kleine bijdragen die het grote verschil maken!

Kijk op www.hunkemoller.nl voor de acties en collectie van deze roze maand!

(Juliët Oosterom)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties