0

Amsterdam – De juwelen van Alexis Bitter zijn enorm uniek, de tijd die in het ontwerpen en produceren is gestoken in ieder sieraad is te zien aan de kwaliteit. Of door de enorm lange beschrijvingen op zijn website.

Kim Kardashian wordt echter door hem beschuldigd van plagiaat. De reality-ster heeft namelijk haar eigen sieradenlijn die volgens Alexis iets te veel op die van hem lijkt.

Zo blijkt de ontwerper haar vaak sieraden te hebben geleend, waarnaar hij het idee heeft gekregen dat de socialite haar ontwerpen heeft gebaseerd op zijn producten. Zo vertelt hij aan The Post: “In de (reality) TV wereld zijn er zoveel mensen die lijnen uitbrengen om zo ‘geld te verdienen’. Ze zijn geen ontwerpers, ze stelen gewoon. Toen ik langs de Dash pop up store liep op Broadway zag ik dat Kim’s items heel erg op die van mij leken. Ze heeft zonder twijfel aantekeningen zitten maken toen ze mijn sieraden zag. Daarnaast hebben wij haar sieraden in het verleden opgestuurd om te dragen. Daarom heb ik mijn werknemers verteld dat wij niks meer naar haar zullen sturen. Ze is zeker weten geïnspireerd door mijn ontwerpen, zonder twijfel.”

De woordvoerder van de Kardashian familie reageert hierop door te zeggen dat Kim geïnspireerd raakt door alle reizen die ze maakt en ze ook in haar ontwerpen terug laat komen. “Ze heeft nooit inspiratie opgedaan van de stukken van Alexis Bittar, dus de gelijkenis tussen de sieraden is puur toeval.”

Over het algemeen lijken beiden lijnen inderdaad veel op elkaar, minus het feit dat de kwaliteit en de prijzen van Kim’s lijn lager zijn. Na het onderzoeken van de beide collecties werd er niet genoeg bewijs gevonden om minstens één van de stukken een ‘exacte kopie’ te noemen. Een rechtzaak tussen Kim en Alexis zit er dus niet in!

Bekijk hieronder een paar sieraden van Alexis Bitter’s lijn (links) en die van Kim Kardashian’s lijn Belle Noel (rechts), en laat ons weten wat jij er van vind!

Links de ring van Alexis Ritter en rechts de ring van Kim's lijn Belle Noel

De kettingen

Oorbellen

Armbanden

(Charisse Stoffels)

Reageer op dit artikel
Annicvw.com  (ILFN)

Door Annicvw.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annicvw.com

Read next…

Reacties