0

Amsterdam – Het is als grote modeketen een van de ergste dingen die je kan overkomen: claims waarin wordt beweerd dat je het niet zo nauw neemt met arbeidsrechten.

Een van de Braziliaanse leveranciers van Zara wordt beschuldigd van slavendrijverij en kinderarbeid. Volgens rapporten in mei waren 52 mensen aan het werk in de fabrieken onder vreselijke omstandigheden. Afgelopen maand vond nog een onderzoek plaats en hieruit bleek de situatie nog erger dan gedacht.

In de fabriek waren 15 buitenlandse werknemers actief uit onder andere Bolivia en Peru, waaronder een veertienjarig meisje die onmenselijke uren maakte. De werknemers werkten shifts van minimaal 16 uur en mochten de fabriek niet verlaten. Ook waren er nergens ramen te bekennen en kregen ze allemaal minder dan het minimum loon betaald.

De verwachtingen zijn dat nog zo’n 30 fabrieken werknemers op dezelfde manier behandelen. Inditex, het bedrijf waar Zara onder valt, heeft laten weten het toezicht op de fabrieken flink aan te scherpen zodat dit kan worden gestopt.

Wat vind jij van deze onthullingen?

Wij hopen toch echt voor Zara dat dit probleem wordt opgelost

www.zara.com

(Anna Nikbakht Nooshin)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties