0

Amsterdam – Vogue Italia heeft al eerder het nieuws gehaald vanwege hun ideen over ‘zwarte modellen’. Zo had het blad al eens een ‘black issue’ en een artikel over zogenaamde ‘slaven oorbellen’. Nu vraagt Franca Sozzani, de hoofdredactrice van het blad, zich af op haar blog waarom het nog steeds zo moeilijk is om gekleurde modellen op de catwalk terug te vinden.

Franca krijgt telkens te horen van collega’s in de modewereld dat er te weinig getinte mooie meiden te vinden zijn. Maar daar is ze het absoluut niet mee eens. De hoofdredactrice van de Italiaanse Vogue over vrouwen met een Afrikaanse achtergrond: “They have amazing faces and bodies, and their skin cannot be compared with that of white girls, so even and glowing it is.”

Het ligt volgens haar ook niet aan het feit dat er te weinig gezocht wordt naar vrouwen met een kleurtje. “I know that competitions are held in Africa to discover new models.” En volgens haar is er absoluut geen racisme in de modewereld. “Then I also think of all the prejudice that still exists. But not in fashion.”

Waar het wel aan ligt weet Franca Sozzani niet te benoemen. Wat denken jullie?

De modewereld vindt volgens Franca ook dat er geen tweede Naomi Campbell in de rondte loopt

www.vogue.it

(Tekst: Michelle Helmigh)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties