0

Amsterdam – Naomi overweegt om stappen te ondernemen tegenover het snoepbedrijf Cadbury. Cadbury lanceerde onlangs een nieuwe reclame waarin zij Naomi vergelijkt met chocola. Auwts!

Voor de nieuwe Bliss chocoladereep gebruikte het bedrijf de slogan ‘Move over Naomi, there is a new diva in town’. Het supermodel vat dit op als racisme… Ze laat weten dat ze erg geschokt is. “It’s upsetting to be described as chocolate, not just for me, but for all black women and black people. I do not find any humor in this. It’s insulting and hurtful.’

Ook Naomi’s moeder vindt de advertentie echt niet kunnen en zij staat geheel op een lijn met haar dochter. Ze vindt het belachelijk dat Cadbury ervan uitgaat dat zij donkere mensen kunnen beledigen. Het is de eenentwintigste eeuw en niet de jaren 50. Aldus de moeder.

Naomi is boos!

Cadbury laat weten dat de advertentie niet langer wordt gebruikt om de nieuwe chocola te promoten. Het bedrijf voelt zich erg verantwoordelijk voor alle commotie en het was nooit haar bedoeling om een deel van de samenleving te beledigen met de ad.

Naomi is alsnog bereid iedere optie aan te grijpen om Cadbury een hak te zetten. We houden je op de hoogte!

(Anne Rutte)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties