0

Amsterdam – Haider Ackermann is vandaag de dag een gewaardeerd designer maar zijn carrière ging niet altijd over rozen. Hij moest zelfs een keer toiletten schoonmaken om aan geld te komen.

Ackermann studeerde drie jaar aan de Antwerpse modeschool maar hij verliet de academie en studeerde nooit af. Toen hij stopte met zijn studie had hij geen diploma en geen werk. Om aan geld te komen heeft de designer zelfs toiletten moeten schoonmaken in Antwerpen.

Wel had hij de kans om stage te lopen bij niemand minder dan John Galliano. Deze kans greep Haider met beide handen aan. Terwijl hij op straat sliep, werkte hij overdag bij Galliano. “It was the best study ever”. Daar kunnen we ons iets bij voorstellen.

Een deel van Ackermann's voorjaarscollectie

Verder bevestigde de ontwerper dat hij in die tijd negen design jobs weigerde. Hij wil niet laten weten om welke merken het ging. Wel laat hij weten dat hij het erg belangrijk vindt dat hij helemaal past bij een bepaald label. Hij wil zich op zijn gemak voelen. Wat Ackermann’s toekomstplannen zijn? “Ik zou het geweldig vinden om sieraden te ontwerpen en een parfum te creëren in een zware kristallen fles,” aldus de man.

Een ding is zeker, we gaan nog veel horen van Haider.

www.haiderackermann.be

(Anne Rutte)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties