0

Amsterdam – De designers zijn wel lekker bezig met elkaar afkraken. Gister meldden we al dat Azzedine Alaïa vindt dat Karl Lagerfeld overschat wordt. Nu vertelt Giorgio Armani dat hij de mannencollecties van Prada en Dolce & Gabbana af en toe belachelijk vindt.

Afgelopen dinsdag – na zijn catwalkshow in Milaan – deed Giorgio een aantal opvallende uitspraken. Zo liet hij weten dat hij onafhankelijk wilt blijven en dat hij de mannencollectie van Prada en D&G af en toe ‘ridiculous’ vindt.

De mode industrie ligt in de handen van de banken, niet in de handen van de modehuizen. Armani snapt er niets van: ‘Ik snap nog steeds niet hoe het mogelijk is dat de banken mode beïnvloeden, het is een mysterie.’ Hij bekritiseerde de financiële situatie van Prada. Hij vertelt dat zijn modehuis geen schulden heeft, in tegenstelling tot Prada. ‘Prada’s probleem is dat zij schulden moet terug betalen aan de bank. Het geld dat het modehuis gebruikte voor het opbouwen van het bedrijf.’

Menswear van Dolce & Gabbana

Verder liet Armani doorschemeren dat Prada en Dolce & Gabbana mannen er belachelijk laten uitzien. Ook vind de designer dat de media kritischer moet zijn op deze ‘belachelijke collecties’. ‘Sommige outfits van Prada die je op de catwalk ziet, zijn zo clownesk. De media hemelt de collectie op zodat ze nog chiq worden ook.’ Aldus Giorgio.

(www.giorgioarmani.com)

(Anne Rutte)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties