0

Amsterdam – Vorig jaar kwam Rimmel voor hete vuren te staan toen het feit naar boven kwam dat het cosmeticamerk valse wimpers gebruikte in haar campagne voor de 1-2-3 Looks Mascara. Rimmel moest haar ad per direct verbannen. Het is dus niet verrassend dat andere merken nu extra voorzichtig zijn.

Maar nu komt Covergirl met een wel erg aparte campagne voor de Lashblast Volume Mascara, waarin zij een false lash effect beloven. In de campagne is Nicole Fox te zien, winnares van het nieuwste seizoen van America’s Next Top Model.

Op het eerste gezicht natuurlijk niks mis mee. Toch staat onderaan de advertentie een melding dat er eerst nepwimpers bij Nicole zijn aangebracht, voordat de mascara werd opgedaan. De tekst is alleen extreem klein geplaatst en op een erg onopvallende manier. Wij weten zeker dat heel veel mensen het niet eens zullen zien.

De advertentie van Rimmel werd vorig jaar al verbannen. Zou de ad van Covergirl de volgende zijn? Als het aan Sally Greenberg van de National Consumers League ligt, wel. Zij noemt de advertentie ‘outrageous’ en ze vindt dat Covergirl de campagne gelijk moet intrekken.

Wij kunnen ons er wel iets bij voorstellen. De geloofwaardigheid van Covergirl wordt er natuurlijk ook niet beter op… We houden je op de hoogte!

(www.covergirl.com)

(Anne Rutte)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties