0

Amsterdam – Fashion Week is niet alleen maar pracht en praal, er wordt ook overdreven hard gewerkt, wat soms in de meest bizarre dingen omslaat.

Het Britse Glamour Magazine ontmaskert de echte waarheid achter Fashion Week, en laat dit alles weten in het nieuwste oktobernummer. Wij hebben de meest juicy bekentenissen voor je op rij gezet!

Helaas, en logischerwijs, worden de namen van de ontwerpers niet vrijgegeven, maar raden om wie het gaat blijft ook altijd leuk.

Zo komen we achter de volgende confessie’s:

Eén van de topdesigners favoriete accessoire is het speciaal voor hem ontworpen, platina coke buisje, waardoor hij het fijnste dat Columbia te bieden heeft naar binnen snuift.

Een andere ontwerper wordt letterlijk met de hand geholpen door zijn assistentes. Deze persoon neemt alleen vrouwen aan als werknemers en laat hun door middel van een hand-job solliciteren voor toekomstige baan.

Verder is er ook een designer die zijn team de handtassen van de modellen laat inspecteren, om te kijken of hier geen maandverband of tampons in zitten. Indien dit wel zo is, worden de modellen zonder betaling naar huis gestuurd, omdat hij niet met vrouwen wil werken die ongesteld zijn.

Niet alleen de ontwerpers spannen de kroon, ook de modellen zelf kunnen vaak te ver gaan. Zo is er een model dat niet voor minder dan €90.000 de catwalk wil belopen en elk jaar met haar prijs omhoog gaat. Ze wil enkel één outfit dragen en elke extra look kost €30.000. Het betreffende model wil de kleding passen in haar eigen hotel, wil niets te maken hebben met de pers en eist first-class vluchten voor haar en een paar anderen.

Een ander model eist de mooiste te zijn in een show, en wil dan ook van tevoren weten wie er verder nog in de modeshow meelopen. Indien er een meisje mooier is dan haar, wil ze dat deze ontslagen wordt.

Wat vind jij van al deze kwesties?

www.glamourmagazine.co.uk

(Renée Sturme)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties