0

Amsterdam -  Heb je wat meer zelfvertrouwen nodig? Trek dan een push-up beha aan. Uit onderzoek blijkt namelijk dat het dragen van een push-up beha vrouwen meer zelfvertrouwen geeft. De Universiteit van Manchester ontdekte dat push-up beha’s een flinke boost zelfvertrouwen geven, zelfs zo’n 75% meer.

Hoofd van het onderzoek, professor Geoff Beattie, wil door het resultaat een stop op onnodige borstvergrotingen. ”Voor deze studie was ik niet geïnteresseerd in hoe vrouwen zich voelden toen ze de verschillende beha’s droegen. Deze studie ging om de het gedrag dat ze toonden. Ik hoop dat dit onderzoek vrouwen weerhoudt van drastische oplossingen om hun zelfvertrouwen te vergroten, zoals borstvergrotingen.”

Voor dit onderzoek werden 60 video-opnames gemaakt van vrouwen in drie verschillende dagelijkse interacties. Vervolgens werden de beelden waar vrouwen een push-up beha droegen vergeleken met de beelden waarin ze een normale beha aan hadden. Daaruit kwam het resultaat dat vrouwen met een push-up beha aan meer lachen, naast een positieve emotie ook een signaal van zelfvertrouwen. Het verbreken van oogcontact en blik afwenden verminderde zich met 43 procent.

Het dragen van een push-up beha, vergroot je zelfvertrouwen met bijna maar liefst 75%

(Tekst: Esmé Schouten)

Reageer op dit artikel
Annicvw.com  (ILFN)

Door Annicvw.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annicvw.com

Read next…

Reacties