0

Amsterdam – Designers die bruidsjurken ontwerpen is niet zo nieuw, iedereen kent het grote voorbeeld Vera Wang en haar jurken ook wel. Dit keer is er een designer, Richard Nicoll, die bruidsjurken ontwerpt voor een betaalbare prijs. Niet iedereen kan zich een Vera Wang veroorloven voor haar grote dag…

Richard Nicoll is voor deze betaalbare bruidscollectie, genaamd Tie The Knot!, een samenwerking aangegaan met de Britse keten Topshop. Voor beide partijen is dit de eerste bruidscollectie die zij ooit gelanceerd hebben. Richard heeft voor de lijn zeven jurken ontworpen, met zowel korte als lange jurken. Verder bevat de collectie het handelsmerk van ontwerper Richard, namelijk dat het stuk voor stuk simpele, vrouwelijke en draagbare jurken zijn.

Over de bruidscollectie vertelt Richard dat het idee ontstond na zijn spring/summer 2012 show en dat het hem leuk leek om een modern, betaalbaar alternatief te creëren op de standaard bruidsjurken. De collectie wordt een bruidscollectie genoemd, maar volgens de ontwerper kunnen ze ook zeker als cocktailjurkjes of jurken voor bruidsmeisjes gebruikt worden. De jurken zijn gemaakt van kant en zijde, in de kleuren wit en roze. De prijzen variëren van £ 75,- tot £ 350,-.

Richard heeft al eerder bruidsjurken ontworpen voor vrienden, maar is na het maken van deze collectie niet van plan hier mee verder te gaan. Hij zegt zelf dan ook: “I’m not the new Vera Wang!“.

Bekijk hieronder de foto’s van de bruidscollectie van Richard Nicoll voor Topshop.

White lace sleeve dress Tie The Knot! collection

Long pink dress £ 350,-

Long white dress £ 350,-

Short white dress £ 200,-

Short pink dress £ 200,-

Pink lace sleeve dress £ 170,-

Short lace sleeve dress £ 170,-

White slip dress £ 75,-

www.topshop.com

(Tekst: Kimberly van Stokrom)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties