0

Native DigestionAmsterdam – Street attitude en gedurfd zijn kenmerkend voor de stijl van modeontwerpster Sherida Augustin. Dat zie je dan ook helemaal terug in haar collectie: Native Digestions. Zo laat ze veel grafische prints en grijze jersey materialen in combinatie met rauw afgewerkt leer zien. De stoere vormen zie je voornamelijk terug in grote kragen en kettingen versierd met grove zwarte ringen. Met andere woorden fashion in combinatie met street style maakt de collectie stoer met een vrouwelijke twist.
Sherida Augustin
Native Digestion is alweer de zevende collectie die Sherida neerzet. Dit is niet iets wat zij altijd al gepland heeft, Sherida maakt namelijk geen vooropgezette plannen. Ze ontwerpt altijd vanuit haar gevoel, daarna pas volgt pas de rest. Door haar openminded manier van ontwerpen ontstaan er dus steeds weer opvallende en verassende items.
Sherida Augustin geboren in 1970 nam in 1995 haar diploma in ontvangst op de toenmalige Montaigne modeacademie (huidige AMFI). Naast een eigen kledinglijn is Sherida een gepassioneerd fotostyliste. Met haar derde collectie (Fall/Winter 2008/2009) gebaseerd op the king of pop Michael Jackson brak ze door in de Nederlandse fashion industrie. Dit omdat ze volledig haar eigen draai gaf aan de Jackson stijl uit de jaren ’80.

Spreekt de collectie van Sherida jou aan? Kijk dan eens op www.sheridaaugustin.nl

(Juliët Oosterom)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties