0

Amsterdam -  H&M schenkt met het initiatief Fashion Against Aids aandacht aan het wereldwijde aids-probleem. De opbrengst van deze speciale collectie gaat naar organisatie Designers Against Aids (DAA) en verschillende internationale hiv-aids-projecten.

Dit jaar komt de Zweedse modeketen met iets nieuws: een sportieve uniseks collectie. H&M hoopt hiermee het bewustzijn over veilig vrijen onder jongeren te vergroten. De collectie is er voor zowel mannen als vrouwen en kan op verschillende manieren gecombineerd worden. “We wilden een uniseks collectie met een sportieve uitstraling ontwerpen,” aldus hoofd designafdeling Ann-Sofie Johansson. “Het was echt bevrijdend om in eerste instantie na te kunnen denken over snit, vorm en materiaal, alvorens te kijken naar sekse. De belangrijkste items zijn T-shirts met een boodschap en een sportief jack met ritsdetails, dat op allerlei verschillende manieren gedragen kan worden. FAA is enorm belangrijk, omdat de noodzaak om jonge mensen voorlichting te geven over hiv en aids nog steeds erg groot is.”

H&M

H&M

H&M

H&M

H&M

H&M

In de lijn vind je onder andere sporty shirts, bloesjes, boyfriend jeans, joggingbroeken, shorts en parka’s. Extra leuk zijn de vele mogelijkheden: een parka kun je ook als jurkje dragen door de mouwen af te ritsen (leuk!). Meer kleding voor je geld, én je steunt ook nog eens het goede doel. Reden genoeg om een middagje H&M te plannen. Ik weet al wat ik ga doen zaterdag…

De collectie ligt vanaf 26 april op de Divided-afdeling van de H&M. 25 procent van de opbrengst gaat naar het goede doel.

www.hm.com

(Elisah Jacobs)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties