0

Amsterdam – De show van Chanel is elke keer weer gegarandeerd een groot succes. En ook gisteren, toen de couture voorjaarscollectie van 2012 werd gepresenteerd, heeft Karl ons niet teleurgesteld.

Deze keer zocht de ontwerper zijn inspiratie in de lucht. De zaal was aangekleed als een soort ruimtevaartuig en op de schermen waren de hemel en de aarde te zien. Ook de kledingstukken hadden overduidelijk de blues. Hij maakte daarbij gebruik van wel 150 verschillende tinten!

Waarom Karl deze keer voor blauw ging, legde hij heel mysterieus niet echt duidelijk uit. Misschien heeft hij zich laten inspireren door de nagellakcollectie die Peter Philips vorig jaar maakte voor Chanel?

Hoewel de setting van de show behoorlijk futuristic was, waren de items uit de collectie dat niet. En eigenlijk was dat helemaal niet erg, want Karl heeft weer fijne typische Chanel stukken weten te creëren maar was daarbij toch vernieuwend!

Afgelopen seizoenen was bijvoorbeeld bij verschillende modehuizen de verlaagde taille a la de jaren twintig te zien, Karl liet deze voor de Chanel show zelfs zakken tot over de heupen. Daarnaast was een grote opstaande boothals duidelijk favoriet bij der Kaiser.

Ook de stoffen waren niet doorsnee. Zo waren er borduursels te zien en werd er zelfs cellofaan in de kledingstukken verwerkt!

Front row zaten natuurlijk zijn muzes Diane Kruger, Vanessa Paradis en Alice Dellal. Maar ook Cameron Diaz wist een plekje te bemachtigen op de eerste rij.

Wat vind jij van de nieuwe couturecollectie van Chanel?

www.chanel.com

(Beeld: style.com)

(Tekst: Michelle Helmigh)

Reageer op dit artikel
Annicvw.com  (ILFN)

Door Annicvw.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annicvw.com

Read next…

Reacties