0

Amsterdam – De zomer moet nog beginnen maar in modeland wordt er alweer druk gewerkt aan de najaars- en wintercollecties. Zo ook Erik Frenken voor Avelon.

Bij Avelon staat de balans tussen zacht en ruw dit najaar centraal. Kenmerkend zijn de hoge tailles, de lange vierkante silhouetten en de kleur zwart. Frenken gebruikt dan ook veel schoudervulling in zijn designs. Wat ook opvalt is dat de kleding een beetje een rauw randje heeft. Zo is er bijvoorbeeld een broek met allemaal gouden ritsjes en een wijde broek met leren accenten. Zelf omschrijft Frenken dit als sophisticated met een edge. En dat is precies hoe de collectie het best wordt omschreven. Met de wintercollectie combineert de designer luxury met street.

Avelon

In Volkskrant Magazine vertelde de designer onlangs dat hij met zijn najaarscollectie een stap verder kon gaan dan met zijn eerste collectie. In zijn eerste collectie had Frenken veel jeans en T-shirts opgenomen. Maar opvallend was dat vooral de uitgesproken kledingstukken verkocht werden, zoals een wijde assymetrische jurk van leer. Die uitgesproken stijl komt helemaal terug in de najaarscollectie van Avelon.

www.avelon.me

(Anne Rutte)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties