0

Amsterdam – Droom je ervan jouw eigen creaties te zien schitteren op de catwalk? Wil je graag zelf de ultieme ‘little black dress’ ontwerpen? Ben je uitgekeken op standaard accessoires en wil je iets origineels? Of wil je voor jouw kind een unieke garderobe maken? Alle amateurstylistes en modeontwerpers in spé kunnen vanaf dit najaar terecht bij De VAK.

De VAK, centrum voor de kunsten in Delft, gespecialiseerd in cursussen op het gebied van kunst, muziek, theater, literatuur en dans, brengt vanaf november een cursusaanbod voor de beginnende en gevorderde amateur modeontwerper. De feestelijke aftrap van dit nieuwe aanbod vindt plaats op zondag 10 oktober met de gratis toegankelijke Dag van de Mode.

De populariteit van TV-shows als ‘Project Catwalk’ en ‘Passion for Fashion’ bewijst dat velen zich aangetrokken voelen tot de wereld van mode en styling. Iedereen die zich graag bezig houdt met mode kan bij De VAK kiezen uit meer dan twintig cursussen en workshops én bovendien een eenjarige opleiding Fashion Design. Voor volwassenen, jongeren en kinderen bestaat het cursusaanbod uit onder meer: Mode Illustratie, Fashion Styling, Perfect Dress, Babykleertjes ontwerpen en maken, Mini-Mode, Basiscursus Naaitechnieken, workshop Ken je kleur en vorm, Zpaghetti breien en Complete Catwalk Metamorfose.

Ruim twintig professionele modeontwerpers en stylisten leren de cursisten de kneepjes van het vak. Deelnemers kunnen al hun creativiteit kwijt. Maar ook voor de vaardigheden, die nodig zijn om een eigen ontwerp te maken, is ruimte genoeg in de cursussen. De lessen zijn praktisch en het eindresultaat is altijd een eigen creatie.

De VAK ligt in het centrum van Delft, direct naast het centraal station. Daarmee is de locatie in een kwartier bereikbaar vanaf Rotterdam Centraal en Den Haag Centraal.

Begin september gaat de nieuwe website www.vakmode.nl online, met onder meer het complete cursusaanbod en meer informatie over de Dag van de Mode.

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties