0

IstanbulAmsterdam – De winter staat voor  de deur en wat is er dan fijner dan er een paar dagen lekker tussen uit te gaan. Istanbul biedt je niet alleen een aangenaam temperatuurtje, ook is er van alles te beleven in dit culturele Mekka. Lekker struinen over de velen bazaars of stort je in het sprankelende uitgaansleven van de stad. Turkije specialist Corendon biedt voordelige packages die jou city trip tot een budgetverantwoorde vakantie maken. Er moet natuurlijk ook nog geshopt kunnen worden!

Winkelen doe je in Bagdat Cadessi, deze mooie winkelstraat bevindt zich in het Aziatische gedeelte van de stad en bestaat uit een grote boulevard  vol hippe winkels en restaurantjes. Andere hippe wijken zijn Nistantisi, Bebek, het Taksimplein en Beyoglu. Voor het serieuze shopwerk ga je naar Istinye Park, in deze moderne shoppingmall vind je de grotere merken als Lacoste en Cavalli.
Istinye Park
Istinye Park
Na een dagje shoppen ga je lekker borrelen op de dakterras van het Pera Hotel. Een prachtig uitzicht beleef je eveneens in het 360 restaurant waar je uitkijkt over de hele stad. Rond middernacht transformeert dit restaurant tot een nachtclub. Bij club Reina aan de Bosporus kun je erg lekker eten en ook Suada de club van Galataserai is een aanrader.
Reina
Lekker gegeten, maar nog geen zin om terug te keren naar je hotel? Groot gelijk! Istanbul heeft een bruisend nachtleven dat pas in de vroege uurtjes op gang komt. In de buurt van de Bosporus zit je altijd goed, hier vind je o.a. de Bebek hotelbar dat gelegen is aan het water. De Tepe bar bevindt zich op de bovenste etage van hotel Marmara waar je van een prachtig uitzicht kunt genieten. Het is zien en gezien worden in Club 29, waar de rich and famous elkaar ontmoeten. Deze hotspot biedt naast een restaurant en discotheek een poolbar waar het ’s nachts goed vertoeven is.

Tijd over voor een paar culturele hoogtepunten? Bezoek dan het Dolmabahce paleis, ook het Topkapi paleis is een bezoekje waard. Hier vind je prachtige vijvers en een speciaal haremgedeelte. Tenslotte zijn de Blauwe Moskee en Haya Sophia echte culturele hoogtepunten die je als toerist gezien moet hebben.
Blauwe Moskee
www.corendon.nl

(Fleur Le Guen)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties