0

NEW CATWALK REPORT: hoogtepunten Parijs Fashion Week Amsterdam – Met een overvol Fashion Week schema in Parijs hebben wij voor jullie de beste shows geselecteerd. Naast hoogtepunten op de catwalk waren er ook de nodige relletjes. Zo stond de Franse Vogue op de zwarte lijst bij Balenciaga en kreeg Vivienne Westwood een knuffelbeest naar zich toegeworpen van een vermoedelijke Peta-activist.

De Nederlandse Viktor & Rolf verschenen zelf on stage  om hun model te voorzien van negen lagen tellende creatie, terwijl hun overige modellen over de catwalk paradeerden.

NEW CATWALK REPORT: hoogtepunten Parijs Fashion Week - Viktor& Rolf

Ook deze show had Chanel weer flink uitgepakt met heuse ijsbergen op de catwalk, die Karl Lagerfeld in het kader van ‘Global Warming’ liet overkomen. Harige vachtjes  en warme breisels waren voor deze show dan ook geen overbodige luxe!

NEW CATWALK REPORT: Hoogtepunten Parijs Fashion Week - Chanel

Balenciaga toont opvallende stoffen combinaties met en futuristisch sausje. Geometrische vormen komen tot leven in deze ‘new age’ kijk op couture, zoals de collectie zich het beste laat omschrijven.

NEW CATWALK REPORT: hoogtepunten Parijs Fashion Week - Balenciaga

Een show met een gouden randje. Al eerder schreven we over de collectie van Balmain die met prachtige broderien de geschiedenisboeken in gaat.

NEW CATWALK REPORT: Hoogtepunten Parijs Fashion Week - Balmain

Nomaden op de catwalk bij John Galliano. Leer en bont vormen de rode draad van de collectie. Het geliefde folklore thema boort John Galliano ook deze keer weer aan en wederom met succes. Grote hoeden en oversized strikken zorgen voor een theatraal effect.

NEW CATWALK REPORT: Hoogtepunten Parijs Fashion Week - John Galliano

Terug naar de 18e eeuw met Christian Dior. Met nostalgische paardrijbroeken, chiffon jurken en hoge hoeden probeert John Galliano de historische plattelandsfeer in kaart te brengen.

NEW CATWALK REPORT: hoogtepunten Parijs Fashion Week - Christian Dior

Chloé gaat voor beige en varieert van zachte nudetinten tot donkere bruintonen, afgewisseld met hier en daar een verdwaald grijs of zwart ontwerp.

NEW CATWALK REPORT: hoogtepunten Parijs Fashion Week - Chloe

Givenchy verrast met hun mannelijke versie van de rok.  Het label bekent kleur met zwart, rood en beige. Jaren ’90 invloeden met een flinke portie Parijse glamour.

NEW CATWALK REPORT: hoogtepunten Parijs Fashion Week - Givenchy

NEW CATWALK REPORT: hoogtepunten Parijs Fashion Week - Givenchy

Het label van Yves Saint Laurent brengt een sobere collectie die nogal een religieuze inslag heeft met veel zwart en modellen behangen met grote kruisen, waarover de meningen erg verdeeld waren.

NEW CATWALK REPORT: hoogtepunten Parijs Fashion Week - Yves Saint Laurent

Marc Jacobs laat  bij Louis Vuitton een keurige collectie zien met een veilige roklengte die reikt tot ver over de knie. Bloemmotieven en ook de ouderwetse ruit maken deze show een nostalgische aangelegenheid. Ook dit jaar weer Patricia van der Vliet op de catwalk.

NEW CATWALK REPORT: hoogtepunten Parijs Fashion Week - Louis Vuitton

Sonia Rykiel toont een collectie met veel breisels met gekleurde streepmotieven. De opvallende bolvormen in het haar geven de show een typische Sonia handtekening.

NEW CATWALK REPORT: Hoogtepunten Parijs Fashion Week - Sonia Rykiel

Jean Paul Gaultier neemt ons mee naar zo ongeveer alle wereld continenten in een mix van verschillende culturen in zijn collectie.

NEW CATWALK REPORT: Hoogtepunten Parijs Fashion Week - Jean Paul Gaultier

Hoewel de show van Vivienne Westwood in de media een tikkeltje werd overschaduwt door het ‘knuffelincident’, mogen we haar prachtige collectie niet ongenoemd laten. Met veel kleur en prints laat de rebelse Britse ontwerpster zien nog steeds tot de top te behoren.

NEW CATWALK REPORT: Hoogtepunten Parijs Fashion Week - Vivienne Westwood

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties