0

NEW CATWALK REPORT: hoogtepunten Milaan Fashion WeekAmsterdam – In Milaan gebeurde het vorige week allemaal, een Fashion Week die in het teken stond van spannende collecties met invloeden uit vervlogen tijden. In de modestad bij uitstek passeerden grote namen de catwalk, maar ook de Nederlandse modezusjes Spijkers en Spijkers beleefden hier hun ‘moment of fame’ zoals jullie al eerder op I Love Fashion News konden zien.

De heren van Dolce & Gabbana gaan terug naar authenticiteit: less is more. Op de catwalk zien we dit terug in overwegend donkere zwart- en grijstinten gecombineerd met nude tinten en hier en daar een aantal felrode en gele uitspattingen.

NEW CATWALK REPORT: hoogtepunten Milaan Fashion Week - Dolce & Gabanna

Marni verrast ons met prachtige kleurencombinaties. Met hier en daar een serieus brilletje spot Marni met de grijze muisjes in deze wereld. Strakke belijningen en met mooie details en vooral heel veel positiviteit.

NEW CATWALK REPORT: hoogtepunten Milaan Fashion Week - Marni

Prada geeft een knipoog naar de hysterische (mode)wereld en grijpt terug op haar periode in de jaren ’90. Het accent ligt op de taille die goed wordt aangesnoerd door dunne riempjes en ook zien we veel volumineuze kragen. De gebreide kniekousen zijn ook zeker noemenswaardig.

NEW CATWALK REPORT: hoogtepunten Milaan Fashion Week - Prada

Gucci laat veel maagdelijk wit en zachte kleuren zien met spannende uitsneden in de overwegend strak gesneden ontwerpen.

NEW CATWALK REPORT: hoogtepunten Milaan Fashion Week - Gucci

Emporio Armani’s uptown girl heeft veel eighties invloeden die verrassend uit de verf komen in een sober kleurenpalet met zwart, wit en grijs als hoofdkleuren.

NEW CATWALK REPORT: hoogtepunten Milaan Fashion Week - Emporio Armani

Een strijd tussen de seksen bij Bottega Venetta met veel androgyne ontwerpen uitgevoerd in donkeren kleuren afgewisseld met vrouwelijke items voorzien van veel details.

NEW CATWALK REPORT: hoogtepunten Milaan Fashion Week - Bottega Veneta

Donatella Versace verrast ons met een stoere collectie. Dit keer geen draperieën maar strakke belijningen en grafische vlakverdelingen.

NEW CATWALK REPORT: hoogtepunten Milaan Fashion Week - Versace

Zwarte cowboyhoeden en donkere glazen vormen het decor van Moschino, die een collectie met veel zwart en hier en daar wat wit met gouden accenten laat zien.

NEW CATWALK REPORT: hoogtepunten Milaan Fashion Week - Moschino

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties