0

Amsterdam – Fake it ‘till you make it baby. Juist. Met andere woorden, zwets jezelf overal naar binnen en hou de schone schijn op. Complete soapseries zijn hierover geschreven: “Keeping up appearances” met Mrs. Bucket (uitgesproken als Boeqeeee) die d’r vrachtwagen van de dure meubelzaak een extra rondje door de wijk laat rijden zodat iedereen kan zien waar zij inkopen heeft gedaan: hilarisch.

Natuurlijk zijn er situaties dat je uit schaamteloze trots je ‘verlaagt’ tot deze manoeuvres, waarin je schuldbewust aan Jan en alleman wil laten zien wat je nieuwe aankoop is. Mag dat? Ja natuurlijk mag dat. Maar niet te vaak alsjeblieft. Wat je carrière betreft kan het natuurlijk een strategische keuze zijn om je overal naar binnen te bluffen. Maar ja eenmaal binnen heb je wat waar te maken, en moet je van goede huize komen wil je niet door de mand vallen. Dat is een risico die je niet snel moet/wil nemen, tenzij je eigen imago je niets waard is. Basta. Zelf werk ik meer onder het mom van “Zeg niet altijd wat je doet, maar doe wel wat je zegt”. Zijn we er nog? Mooi. Ik bedoel hiermee te zeggen dat ik al die interessante bluf-praat niet om aan te horen vind!
Zo zat ik afgelopen week met mijn lieve vriendinnetje M. spontaan op een doordeweekse dag in de kroeg. Met M kan ik de mooiste plannen maken, ooit zullen we ze ook uitvoeren. Prioriteiten stellen is belangrijk: zo wilden we graag nog die ene mooie tas (Tasty Business) van onze favo shop: Smaak hebben (ik greep mis, zij is de gelukkige) en die slangen leren pumps. Ha! Ik was de eerste: SCORE! Enfin, we zaten lekker te roddelen en hadden het over praatjesmakers. Wij vinden het heerlijk om te luisteren naar andermans grote verhalen, maar ik moet toegeven dat ik altijd heel hard moet lachen als iemand steevast iets beweerd maar het nooit doet… Doe dan. Doe dan! Hoor je mij vaak zeggen…. Maar uhm… JA, inderdaad ik bluf  vaak in weddenschappen, en JA ik verlies 9 van de 10 keer. Maar als ik een plan heb, dan zet ik alles op alles om dit uit te voeren.  Mijn vriendin M (en enkele anderen) weten exact hoe dat werkt, sommigen snappen er helaas de ballen van. Met als gevolg dat iedereen met mooie verhalen over de brug komt. Sinterklaas, mag ik een glazenbol? Ik wil graag weten hoe de plannen over een jaar zijn uitgepakt. Waar kan ik mijn verlanglijstje indienen?

Bluffen voor beginnelingen

Voorlopig hebben M en ik samen de grootste lol. Ik moet toegeven: M heeft die avond de mooiste quote van de eeuw vastgepind: “Zonder bluf is je leven maar duf”.  Maar wel met mate: een biertje drinken met Neerlands grootste cabaretier Youp van ’t Hek is geen bluf, dat is hartstikke gezellig!

Tot volgende week,

Love Anique van der Hulst

Volg mij ook op Twitter!

Reageer op dit artikel
Annicvw.com  (ILFN)

Door Annicvw.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annicvw.com

Read next…

Reacties