0

Den Haag – Van voetbal heb ik eigenlijk nooit iets begrepen. Er waren tijden dat ik eens in de twee jaar, mijn aversie een paar weken opzij schoof; op het VWO, toen ik het heerlijk vond om met mijn klasgenoten biertjes (en bessen voor mij) te drinken in een oude leegstaande koelcel die wij tot ons hok hadden omgetoverd. Maar die tijden zijn voorbij en de liefde voor voetbal is ook zeer ver te zoeken.

Natuurlijk houd ik van een beetje teamspirit en wil ik dat ‘onze jongens’ winnen, maar als ik de keuze heb tussen een middagje in de zon of een middagje voor de TV is de keuze voor mij snel gemaakt. Ik ben er van overtuigd dat ik het snel genoeg hoor mocht er gescoord worden.. de Vuvuzela’s hebben helaas ook mijn twaalfjarige buurjongen bereikt.

Annemerel als voetbalsupporter

Ik heb het nog wel geprobeerd hoor. De eerste wedstrijd ben ik vol goede moed naar mijn werk gefietst om op een groot scherm de wedstrijd te kijken. Ik had nog bijna mijn Bavaria jurkje aangetrokken, maar besloot op het laatste moment dat me dat toch net te ver ging (op weg naar mijn werk was ik maar wat blij met mijn beslissing, voor me reed een vrouw van middelbare leeftijd met een witte legging en het jurkje, het zag er werkelijk waar niet uit. One size fits all m’n reet, als ik er met mijn maat 36 in pas kan dat toch nooit wat worden bij maat 48?)

Voetbal kijken op mijn werk

Goed die wedstrijd was een drama. Het begon al tijdens het volkslied, mij werd vriendelijk doch dringend verzocht mijn smoel te houden. Toen ik iets zei over het baardje van Rafael werd ik keihard uitgelachen. De bitterballen die ik toen maar ben gaan bakken werden uit mijn handen gegrist en mocht ik vooral niet van eten (ik hing voor het beeld..) toen ik de airco uitdeed had ik het helemaal gedaan. Mannen zijn varkens tijdens een voetbalwedstrijd, dat moge duidelijk zijn.
Het is maandagmiddag, tien voor vier. Het is mijn enige vrije dag vandaag. Ik lig in mijn bikini in de tuin, ik heb mijn oordopjes in mijn oren en mijn iPod speelt de nieuwste CD van John Mayer. Naast me staat een bak met mango, meloen en perzik. Oranjefruit. Ik vind mezelf one hell of a supporter!

Liefs,

Annemerel

Volg mij ook op Twitter

Reageer op dit artikel
Annicvw.com  (ILFN)

Door Annicvw.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annicvw.com

Read next…

Reacties