0

Den Haag – Daar sta je dan, aan een tafel met drie borden in je handen, bij een of andere groep van de gemeente. Mensen vragen dingen aan je, jij probeert netjes te antwoorden en ondertussen springen de tranen in je ogen omdat er echt iets niet goed zit in je mond. Pijn had je al langer, maar dit…

Mijn verhaal. Mijn moeder is preventie assistente bij een tandarts en vertelt me al mijn hele leven hoe belangrijk mijn tanden zijn en hoe goed ik er voor moet zorgen, want ik krijg niet zomaar over een paar jaar nieuwe, als ik dat soms denk. Er zijn tijden geweest dat ik prima naar haar luisterde, stond ik zelfs in de pauze op school met een tandenborstel in mijn mond, maar toen ik naar de middelbare ging werd ik wat laks.

Ik stond liever wat langer met m’n make-up doos in mijn hand en deed liever voor de vijfde keer die ochtend mijn haar opnieuw, dan dat ik de moeite nam om eventjes goed mijn tanden te poetsen. Daar komt bij, toen ik eindelijk zelf mijn snoep kon kopen bleef ik ook kopen. Lolly’s waren mijn favoriet, er ging gerust in een dag een zak lolly’s doorheen.

En nu moet ik op de blaren zitten, de afgelopen drie jaar heb ik al zo’n zeven gaatjes laten vullen, maar een van die gaatjes had een gezellige nasleep.

Charming...

Ik liet mijn kiesje vullen vorig jaar augustus en eigenlijk meteen al deed mijn kies meer pijn dan voor m’n tandartsbezoek. Ik dacht dat het er bij hoorde, slikte wat ibuprofen en dacht ‘het gaat wel over’. Dat ging het ook, maar in november kwam het terug. Heftig. Zo’n pijn, continu. Ik slikte nog wat pillen, ging langs bij de tandarts maar die kon niks vinden en slikte nog meer pillen. In januari ging ik weer terug naar de tandarts en toen bedacht hij dat ik misschien wel een knarsetander was en dat ik daarom zo veel pijn had, want op de foto’s was niks te zien. Ik wist ergens wel beter, maar hoopte dat het de oorzaak was. En dus sliep ik een paar maanden met een plaatje in mijn mond.

Dit ziet er toch niet normaal uit?!

Toen het lente werd ging het beter, mijn pijn verdween eigenlijk gewoon. Tot begin augustus, het kwam langzaam weer terug. Toen kwam het moment wat ik aan het begin van deze blog beschreef. Ik was aan het werk en de tranen sprongen in mijn ogen. Het werd nog erger, ik Annemerel, prikkenangst Annemerel, gilde op een gegeven moment ‘spuit me plat, spuit me plat, ik wil niks meer voelen, help au au au!’

Close-upje

Spoedwortelkanaalbehandeling later en de dag voordat ik terug moet naar de tandarts om een tweede wortelkanaalbehandeling uit te laten voeren heb ik nog maar een grote tip. Lieve meiden, vergeet alsjeblieft je tanden niet, de perfecte laag foundation is leuk, maar haal je aan het eind van de dag er toch weer vanaf; je gebit, daar moet je het nog iets langer dan vandaag mee uitzingen..

Liefs,

Annemerel

Volg mij ook op Twitter!

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties