0

Amsterdam – Hij is negentig centimeter hoog, heeft espresso bruin haar, grote bruine boeven ogen, vindt alles  ‘cool’ , is het makkelijkst te troosten met een snoepje, is gek op raceauto’s en verovert menig vrouwenhart. Ik heb het hier over niemand minder dan mijn lieve neef: mijn trots, mijn hartendiefje petekind P.

Meneer is 3,5 jaar oud, is 2 turven hoog (ja we kunnen elkaar recht in de ogen kijken) en komt overal mee weg. Hij kan met zijn grote onschuldige glimlach in een restaurant schaamteloos aan de ober vragen “waar bleef je nou?!” en als het vervolgens lang duurt voordat zijn boterham wordt geserveerd, zegt hij (wederom met glimlach van oor tot oor) “He He, dat duurde lang zeg”.  Ach ja, heerlijk dat ongenuanceerde….

Maar het begon al in de badkamer, vlak voordat we de deur uit gingen naar het circuit in Zandvoort. De kleine boef is namelijk verslingerd aan raceauto’s. Gelukkig maar, want dat betekent dat mijn vriend en hij een onbreekbaar hechte band hebben. Als twee kleuters zo blij op het circuit. De een oud genoeg om te racen, de ander… nog niet. Enfin terug naar de badkamer. Ik vroeg meneer of hij misschien even een plasje moest doen voor we in de auto stapten. Hij dacht dat hij het wel even kon proberen. Ik moest natuurlijk mee, want plassen doe je samen op die leeftijd (ook al doen vriendinnen dat in de kroeg vaak anders.. maar dat is een ander verhaal). Daar stond hij, mijn lieve petekind tilde de bril als volleerd man omhoog, liet zijn broek op zijn enkels zakken en legde zijn ‘complete zaakje’ op onze (godzijdank zojuist schoongemaakte) wc pot. Hij was duidelijk hard aan het nadenken voordat hij zei: “Kijk Anique, ik kan plassen als een fonteintje!”  Twee seconden stond ik versuft te kijken naar mijn lieve neef met zijn mooie fantasie, totdat ik me realiseerde dat hij ECHT als een fonteintje ging plassen! AHHHH….
Die kleine aap vond het hilarisch en ook vriendlief kwam niet meer bij: hij vond het een ‘heldenactie’… Ik kon het die kleine ook echt niet kwalijk nemen. Als je het kan, waarom ook niet?! Als ik zou kunnen plassen als een fonteintje zou ik dat ook doen. Hij trakteerde zichzelf echter vervolgens ook op een onverwachte fontein. Een ijskoude fontein in dit geval. Toen meneer namelijk doorspoelde, leunde hij zo ver mogelijk naar voor om de doorspoelknop in te drukken. Hij was alleen vergeten dat zijn “zaakje” nog op de pot lag en er langzaam in zakte toen hij zo ver voorover leunde… “Anique dat is kouououd!” riep het arme kind… Tja wat moet je daar nou op zeggen?! Snel een grote handdoek, reserve onderbroek uit de tas vissen en gaan met die banaan.Oh nee, eerst even die 2 liter (ik had ‘m iets te veel limonade gegeven) fonteinwater opdweilen. Ik was net aan het inventariseren of ik genoeg schone onderbroeken, sokken, mutsen en wanten bij me had, toen de lieverd aan me vroeg waarom ik op stokjes liep… Vragend keek ik hem aan. Zijn kleine vingertjes wezen naar mijn net aangeschafte grote trots : slangenleren pumps! Hij had nog wat vragen voor me in petto, waarom is je blouse zo lang? Waarom heb je de knopen van je vest niet dicht? Waarom heb je grijze verf op je nagels? Waarom draag jij je haar niet in een staart: meisjes moeten hun haar in een staart dragen! Tja….

Tot Volgende week!

PS. Let goed op: volgende week ben ik maar liefst 1 jaar blogger op ILFN! En daarom maken lezeressen van mijn wekelijkse blog kans op een cadeautje! Hou het inde gaten….

Love Anique van der Hulst

Volg mij ook op Twitter!

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties