0

AniqueAmsterdam – Zo dat is even wat anders dan de Romeinse oudheid, de Toscaanse heuvels en de temperamentvolle Italiaantjes. Gewoon lekker plat Hollands, we zijn weer terug in Mokum. Ennuh vergeet niet: doe maar normaal dan doe je al gek genoeg Gatver!

Noem het nuanceren, noem het down to earth of noem het oersaai! (mijn voorkeur gaat duidelijk uit naar dat laatste)

NEW BLOG: Vliegende ratten

Natuurlijk moet ik braaf toegeven dat ik ook mijn kuren heb hoor: Zo draai ik me abrupt om wanneer een zwarte kat mijn pad probeert te kruizen, ik loop niet onder ladders door, haat vrijdag de 13e (gister dus). Maar erger nog: ik wrijf braaf over de chromen neuzen van everzwijnen, gooi muntstukken in een geluksfontein (1 cent natuurlijk, we blijven Hollanders), ik zoek de betekenissen van mijn dromen op. In onze auto ligt dan ook een onzichtbaar verstopt(!) , dus NIET bungelend aan de achteruitkijkspiegel(!) klein gelukspoppetje voor een veilige reis. En wanneer ik dan op reis ga heb ik een armbandje met zwaluw bij me (want dat weet toch iedereen: een zwaluw keert altijd veilig terug naar zijn nest:-) EN het beste natuurlijk, is dat ik God
hartelijk dank voor duiven schijt dat boven op mijn hoofd wordt gemikt… Doe maar gewoon…. wat nou?! Gewoon, ik ben knettergek…blijkbaar.

Flats!

Flats!

Ik zat met mijn vent lekker te genieten van een heeeeerlijk Italiaans roomijsje, op een grote plein onder een obelisk (je weet wel van die grote ‘mannelijkheden’ achtige -dingen die overal in Italië staan + het monument op de Dam). Enfin, we zaten lekker te smullen en boe, bah, oeh en ahw te roepen naar al het mooist om ons heen en toen FLATS! De spetters vlogen er vanaf! Ik kreeg zo’n harde mep bovenop mijn hoofd dat ik even dacht dat een of andere snotaap mij een mep voor mijn kop gaf! Woest draaide ik me om, en direct enigszins bezorgd toen er niemand in de verste verte bleek te staan! Verbaast keek ik mijn vent weer aan die lachend omhoog wees. Bovenop die 20 meter hoge obelisk stond een parmant gevormde vliegende rat mij gecharmeerd terug
te bekijken. Kut beest! Smerig beest, ik vloekte mijn longen uit mijn lijf totdat…. ik besefte me dat duivenkak op je hoofd een Italiaanse zegening direct vanuit ‘daarboven’ wordt genoemd! HA-LE-LU-JA, uhm ik bedoel Amen.

NEW BLOG: Vliegende ratten

Moet je die Italiaantjes even op de Dam plaatsen, foetsie zegening van die duivenkak, 20 scherp gemikte flatsen op je hoofd kun je krijgen. En met een beetje geluk vliegt er net op het moment dat jij een ijsje naar binnen slurpt ook nog even een grote zeemeeuw, of erger nog een reiger langs die zijn onderbroekje even omdraait. Jammie! We zijn er weer… tot volgende week!

Volg mij ook op Twitter!

Love

Anique van der Hulst,

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties