0

Amsterdam – Ken je van die dagen dat je je gewoon niet als jezelf voelt, alsof je in het verkeerde lichaam zit? Je wordt wakker, je haar zit net naar de verkeerde kant, je huid is dof en je durft niet te lang in de spiegel te kijken.

Waar komen dit soort dagen toch vandaan? Het is altijd onverwacht. Ik had gister zo’n dag. Best goed geslapen en vol goede moed stond ik op, totdat ik in de Spiegel keek. Wie is die vrouw? Vermoeid gezicht, zwarte wallen onder mijn ogen.  Ik besloot een andere benadering. Langzaam knielde ik neer bij de grote Spiegel in mijn slaapkamer. In plaats van me snel van mezelf weg af te keren, staarde ik naar mijn eigen spiegelbeeld en maakte contact met de vrouw diep van binnen. Ik voelde mijn moeheid door mijn hele lijf. Mijn lichaam was er klaar mee. Ik had al steeds seintjes gekregen om meer te rusten, maar ik luisterde niet. Nu ik zo echt naar mezelf keek besefte ik dat dit soort dagen helemaal niet uit het niets komen.

Er zijn al vele waarschuwingen aan vooraf gegaan. Als ik moe ben neem ik een kopje koffie en als ik echt heel moe ben een Red Bull, want ja er moet veel gewerkt worden. Misschien is het tijd dat we iets beter naar ons lichaam gaan luisteren. Als we moe zijn betekent dat dat we moeten rusten. Neem een heerlijk bad of een warme douche en ga lekker vroeg naar bed. Als je verdrietig bent betekent dat dat dat je best eens mag huilen. Laat je emoties stromen en accepteer hoe je je voelt. Ben je boos schreeuw of spreek het uit.

Ons lichaam spreekt duidelijke taal, ze verteld ons precies wat we nodig hebben. We hoeven alleen maar te leren luisteren naar wat ze ons verteld.

Liefs Gladys

www.gladly.nl

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties